eur:
394.95
usd:
356.57
bux:
73003.59
2024. szeptember 16. hétfő Edit

Több mint 280 millió forint a határon túli oktatási intézményeknek

Több mint 280 millió forint támogatást kapnak a határon túli magyar pályázók oktatási célokra a Szülőföld Alapból. A pénzt romániai, szlovákiai, szerbiai, ukrajnai, horvátországi, szlovéniai és ausztriai jelentkezők között osztják szét.

A Kormányszóvivői Iroda tájékoztatása szerint a Szülőföld Alap több mint 18 millió forinttal támogatja például a Babes-Bolyai Tudományegyetem háttérintézményének, a Kolozsvári Magyar Egyetemi Intézetnek a pályázatát, de több millió forintot kap a szlovákiai Selye János Egyetem és az Újvidéki Tudományegyetem is.

Az Újvidéki Tudományegyetem keretén belül működő Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar célja, hogy eleget tegyen az akkreditáció megszerzéséhez szükséges feltételeknek. Ennek érdekében az intézmény felújítási, bővítési munkálatokba kezd a közeljövőben. Ezt a célt a Szülőföld Alap 21 millió forinttal támogatja.

A Kárpátaljai Magyar Oktatásért Jótékonysági Alapítvány évek óta küzd azért, hogy anyagi hátteret teremtsen a kárpátaljai magyar felsőoktatás fejlesztésére. Az Alap a programot 15 millió forinttal támogatja.

A Szülőföld Alap Oktatási és Szakképzési Kollégiuma szeptemberben írja ki újabb pályázatait.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×