eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Forradalmi áttörés a melltartó-méretezésben

Melltartó-méretezési forradalom előtt áll Kína. A hongkongi egyetem egy csoportja elhatározta, hogy új rendszert állít fel a női alsóneműk számozásában, a jelenlegi ugyanis szerintük nem elég alapos.

A jelenlegi melltartó-méretezési módot csaknem 70 éve használják a divatvilágban. Ez egy számból áll, amely a törzs mell alatti kerületére utal, valamint egy betűből, amely a melltartó kosarának nagyságára. A 70A-s melltartót általában a fiatal lányok használják, míg a felnőtt nők 75B-set vagy 80C-set hordanak.

A kínaiak szerint azonban a méretezés nem elég alapos, ennek köszönhetően pedig nők sokasága visel a méretének nem megfelelő alsóneműt.

Õk az eddiginél sokkal alaposabb képet próbálnak adni a mellről és a melltartóról a méretezéssel. Ehhez nem kis kutatómunkát végeztek: 456 kínai nő mellét vizsgálták meg háromdimenziós képalkotó berendezések segítségével.

Ezután mintegy nyolc szempont alapján hoztak létre egy mintegy százfokozatú skálát. A szempontok között szerepel a mell alsó, oldalsó vagy felső részének formája, az egészének alakja vagy iránya.

Mint mondják, ez az első olyan méretezés, amely a mell teljes feltérképezésén alapul. A kínaiak azt remélik, hogy újításukat az egész világ alkalmazza majd.

Címlapról ajánljuk
Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.

Már itthon is megvásárolható egy új eszköz, ami nagyon hasznos a cukorbetegeknek

A szenzor a könnyen megoldható beültetést követően folyamatosan adatokat szolgáltat arról, hogy pontosan mennyi glükóz van a szervezetben. Kis János Tibor diabetológus szakorvos az InfoRádióban elmondta: az ujjbegyes méréssel szemben az okostelefonnal összekapcsolható szenzor 1–5 percenként mér, és naponta 288–1440 eredményt mutat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×