eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

A MOK a betegek egyenlősége mellett foglalt állást

A Magyar Orvosi Kamara testülete úgy döntött: elítél minden nemi- és szexuális hovatartozáson alapuló megkülönböztetést. A testület ezzel elhatárolódott attól a honlapján megjelent cikktől, amely kemény hangon bírálta a homoszexuálisokat.

Korábban Éger István, a kamara elnöke megtagadta az SZDSZ kérését, amely elhatárolódásra szólította fel a testületet. Gyenes Géza főtitkár szerint azért, mert a MOK vezető testületének állásfoglalása nélkül az orvosi kamara elnöke nem közvetíthette a testület álláspontját.

Most azonban összeült a kamara vezető testülete, és tagjai úgy döntöttek: elutasítanak minden, a betegek bárminemű megkülönböztetésére irányuló törekvést.

Hozzátette: ezen túl ellenőrzik, hogy milyen tartalmú cikkel kerülnek fel a honlapjukra. Korábban ugyani tagjaik szabadon helyezhették el írásaikat az oldalon, így a vitatott cikket sem nézte át senki a publikálás előtt.

Hanganyag: Seres Gerda

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Tényleg megvan a válasz az ősi piramisok titkára?

A Nílus egy mára teljesen eltűnt, ősi mellékága mentén épültek fel az ókori egyiptomi piramisok, köztük a híres gízai piramis, több mint négyezer éve - állapította meg a piramisok építésének rejtélyét kutató amerikai kutatócsoport.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×