eur:
386.86
usd:
355.82
bux:
68088.24
2024. május 17. péntek Paszkál

A Fidesz kérdései a pénzügyminiszterhez

A Fidesz tudni szeretné: valóban a pénzügyminiszter tulajdonában lévő cégtől bérel üzemcsarnokot egy ötmilliárd forintos állami támogatásban részesült vállalat.

Ágh Péter, a Fidesz országgyűlési képviselője a Veres Jánosnak írt levelében úgy fogalmaz: választ vár arra, igazak-e azok a sajtóértesülések, amelyek szerint a pénzügyminiszter nyírbátori tésztagyárának egyik csarnokát bérli az a dán cég, amely az üzemeinek fejlesztésére ötmilliárd forintot, munkahelyteremtésre pedig egyedi kormánydöntéssel 260 millió forintos vissza nem térítendő támogatást kapott az államtól.

Ágh Péter szerint az elmúlt időszakban számos olyan kormányzati döntés született, amely a multinacionális vállalatoknak kedvez és egyre nehezebb helyzetbe hozza a magyar kis- és középvállalkozásokat.

Pichler Ferenc, a Pénzügyminisztérium sajtófőnöke úgy nyilatkozott: a Fidesz és a Magyar Nemzet című lap már napok óta tudatos politikai kampányt folytat a tárca vezetője ellen úgy, hogy egymással össze nem függő ügyeket kapcsol össze.

Hanganyag: Németh Zoltán

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Bóka János: három fő prioritásunk lesz az uniós elnökség idején

Bóka János: három fő prioritásunk lesz az uniós elnökség idején

Intézményi, biztonsági és politikai szempontból is bizonytalan helyzetben veszi át Magyarország július 1-jén az Európai Unió Tanácsának soros elnökségét, de jól haladnak az előkészületek, és a váratlan helyzetek kezelésére is képesek lesznek - mondta Bóka János európai uniós ügyekért felelős miniszter egy háttérbeszélgetésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×