eur:
389.25
usd:
362.1
bux:
68882.55
2024. május 7. kedd Gizella

Melegfelvonulás: 15 garázda ellen indítottak eljárást

Több embert is bántalmaztak a Meleg Büszkeség Napján a hétvégén. A felvonuláskor tojással dobálták a résztvevőket. A rendőrség összesen 15 ember ellen indított eljárást.

A Meleg Büszkeség Napján tartott felvonuláson nyolc embert állítottak elő a rendőrök garázdaságért: ők olyan magatartást tanúsítottak, ami alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást vagy riadalmat keltsen; tojással dobálták a vonulókat - mondta az InfoRádiónak a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

Szabó Illés hozzátette: a gyanúsítottakat már kihallgatták, a továbbiakban szabadlábon védekezhetnek.

A IX. kerületben öt esetben kilenc ember ellen indult eljárás csoportos garázdaság megalapozott gyanújával: ők bántalmazták a leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű felvonulás résztvevőit - közölte a BRFK sajtóügyeletese.

Több meleg férfit is bántalmaztak

Az immár 11. alkalommal megrendezett meneten melegek, leszbikusok, biszexuálisok és transzvesztiták vettek részt. A mintegy 2 ezer fős tömeg szivárványszínű zászlókkal, a másság elfogadását hirdető transzparensekkel, fokozott rendőri felvezetés mellett indult el a Felvonulási térről a Szabadság híd pesti hídfőjéhez.

A vonulás során több meleget is bántalmaztak. Egyikük, egy magyarul is értő német férfi azt is elmondta, hogy a Pipa utcában egy kocsmából kilépő, fekete ruhát viselő, kopaszra nyírt fiatalok azzal a kérdéssel szólították le, hogy "te is büdös buzi vagy?". A férfi válaszolt, hogy igen, ekkor sörösüvegekkel támadtak rá és a barátjára.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Salát Gergely: Hszi Csin-ping látogatása Magyarország Kína melletti markáns kiállását is jutalmazza

Aréna
Salát Gergely: Hszi Csin-ping látogatása Magyarország Kína melletti markáns kiállását is jutalmazza

A kínaiak a fő világpolitikai stratégiája most a saját mozgástér bővítése, és a jövőben a többpólusú világrend kialakítása – mondta Salát Gergely, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt a kínai elnök látogatásának jelentőségéről, a pekingi diplomácia módszereiről, a küldöttség összetételéről és az orosz–kínai viszonyról is.

Horváth Péter a matematikaérettségiről: nagyon korrekt volt a feladatsor

A korábbi évekhez képest könnyebbnek mondható az idei matematikaérettségi – vélekedett az InfoRádióban Horváth Péter matematikatanár, a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke. Saját tanítványain is azt látta, hogy a felkészült diákokat nem érhette komolyabb meglepetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
Megindult a dollár, este is gyengül a forint

Megindult a dollár, este is gyengül a forint

Hétfő este az euróval egészen február óta nem látott szintre erősödött a forint. Ezt követően kedden nem látni nagyobb elmozdulásokat, az euróval szemben gyengülésben van a magyar fizetőeszköz. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×