eur:
388.5
usd:
360.79
bux:
68568.49
2024. május 7. kedd Gizella

Az MSZP csak Gorbacsovtól határolódik el

Az MSZP elhatárolódik Mihail Gorbacsov nyilatkozatától, Horn Gyula volt miniszterelnökétől azonban nem - közölte a szocialista párt szóvivője.

Nyakó István hozzátette: az MSZP nem ért egyet egykori szovjet pártfőtitkár Horn Gyula pénteki születésnapi ünnepségén elhangzott beszédével, amelyben a politikus a többi között úgy fogalmazott: 1956-ot nem lehetett megúszni a szovjet bevonulás nélkül.

Az SZDSZ vasárnap visszautasította azokat a nyilatkozatokat, amelyek Horn Gyula 75. születésnapjához kapcsolódóan hangzottak el az egykori miniszterelnöktől és a volt szovjet kommunista pártfőtitkártól.

A liberális párt álláspontja szerint ezek a kijelentések az '56-os forradalom emlékét gyalázzák, Rákosi Mátyás diktatúráját mentegetik, illetve Kádár Jánost és rendszerét magasztalják.

Horn Gyula a Die Welt című német lapban csütörtökön megjelent interjújában továbbra is kiállt amellett, hogy karhatalmistaként a törvényes rendet védte.

Az SZDSZ közleményében azt kérte minden magát demokratikusnak valló párt vezetőjétől, hogy utasítsa vissza ezeket a kijelentéseket.

A születésnapi ünnepségen részt vett a Horn kormány belügyminisztere, az SZDSZ egykori elnöke, Kuncze Gábor is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×