eur:
390.62
usd:
364.34
bux:
68293.32
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Orbán: tolvajtempó érvényesül, kiegyezés nem várható

Magyarországon nem várható olyan kiegyezés a két ellenérdekű politikai oldal között, mint például Írországban, ahol a kormányoldal és az ellenzék meg tudott egyezni egymással - derült ki a Fidesz elnökének szavaiból.

Orbán Viktor a honlapján lévő inetrjúban név nélkül ugyan, de egyértelműen Bajnai Gordonra utalva azt mondta: Írországban nem bízták egy olyan emberre az európai uniós pénzek elosztását, aki korábban a gazdasági életben olyan vállalkozásokban vett részt, amely elvitte az emberek pénzét.

A Fidesz elnöke hozzátette: sok mezőgazdaságból élő hortobágyi ember még ma is attól koldul, hogy az a cég, amelyet a jelenlegi uniós pénzek felosztásával megbízott ember vezetett, egyszer csak odébb állt és nem fizette ki azt, amellyel tartozott az embereknek.

A politikus elnöke úgy fogalmazott: most is ez a tolvajtempó érvényesül, mert az EU-s pénzeket már sok vállalkozás elnyerte, de eddig még nem fizették ki azokat.

Nem az ellenzéken múlik

Orbán Viktor úgy fogalmazott: nem az ellenzék tehet arról, hogy Magyarországon nincs meg a közbizalom, egy általános megegyezés, és ezt nem is az ellenzéknek kell kezdeményeznie, hanem azoknak, "akik nem tudnak elszámolni a közpénzekkel, nyakig eladósították az országot, iszonyatos összegeket vettek fel" amelyekről nem lehet tudni, hol vannak.

Semmibe veszik az embereket, és az uniós pénzek jövőjével kapcsolatban kétségek között hagyják az országot - tette hozzá.

A volt miniszterelnök úgy vélte: nincs középút annál a kormánynál, amely a vizitdíjjal, a kórházi napidíjjal, a tandíjjal újabb bőrt húz le az emberekről. A Fidesz elnöke közölte: pártja szerint adót kellene csökkenteni, míg a hatalmon lévők adót akarnak emelni.

Orbán Viktor hangsúlyozta: a magyaroknak végre szembe kell nézniük azzal a helyzettel, hogy egymástól világosan különböző két alternatíva áll előttük, amelyek közül nekik kell választaniuk.

Nem reménykedhetnek abban, hogy kihúzhatják magukat a döntés felelőssége alól és rábízhatják a nagyokosokra - szögezte le a politikus.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Ügyészségi nyomozás kezdődött az Osztrák Szabadságpárt jelenlegi és korábbi vezetői ellen

Ügyészségi nyomozás kezdődött az Osztrák Szabadságpárt jelenlegi és korábbi vezetői ellen

Korrupció gyanújával nyomozást indított a bécsi gazdasági ügyészség az ellenzéki Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) jelenlegi elnöke, Hebart Kickl és két volt pártelnök, az egykori alkancellár, Heinz-Christian Strache, valamint az elnöki székben őt váltó Norbert Hofer, korábbi közlekedési miniszter ellen. Azzal gyanúsítják őket, hogy sajátos hirdetési ügyletet kötöttek Wolfgang Fellner médiavállalkozóval, aki ellen ugyancsak folyik a vizsgálat, mégpedig vesztegetés, vesztegethetőség, továbbá hűtlen kezelés gyanújával.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×