eur:
389
usd:
363.52
bux:
68032.47
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Mennyiért utazott Demszky Kínába?

Milyen keretből, mennyiért utazott Demszky Gábor és delegációja Kínába, majd Vietnamba - teszi fel a kérdést a Magyar Nemzet. A városháza szerint a főpolgármester egy delegáció élén népszerűsíti a Budapest innopolisz fejlesztési pólus programot.

A Népszabadság arról ír, hogy egykor Pest főutcája volt a Nagykörút, ma rengeteg bolt áll üresen, de a működők néha még lehangolóbbak. A lap szerint szinte minden gagyi. Van használt telefon, használt mosógép, használt zongora, használt ruha és nagyon elhasznált Nagykörút. A Népszabadság szerint félő, hogy a Nagykörút nem az Andrássy úthoz, hanem a Rákóczi úthoz lesz hasonló.

A Magyar Nemzet arra keresi a választ, hogy milyen keretből, mennyiért utazott Demszky Gábor főpolgármester és delegációja Kínába, majd Vietnamba. Demszky Gábor hétfőn Kínába utazott, ahol a városháza tájékoztatása szerint egy delegáció élén népszerűsíti a Budapest innopolisz fejlesztési pólus programot. Célja továbbá a szorosabb kutatási és városi, testvérvárosi együttműködés kiépítése Senzen városával.

Az Index.hu felteszi a kérdést: Miért akar Irán atomfegyvert? Vajon a klérus szava a döntő, vagy a pragmatisták is beleszólnak az ország nukleáris ügyeibe? Kik pártolják a nukleáris fegyverkezést, és mekkora a befolyásuk? Végül milyen hatása lehet Mahmúd Ahmadinezsád elnökségének a nukleáris megfontolásokra? A portál szerint a kérdésekre csak akkor kaphatunk választ, ha igyekszünk jobban megérteni az Iránt a nukleáris fegyverek felé terelő indítékokat. A részletek az Index.hu-n.

A Világgazdaság szerint ismét magyar orvosokat toboroz Svédország, kilencen a svédek kontójára már meg is kezdték a nyelv tanulását, hogy 850 ezer forint havi díjért az északi ország betegeit gyógyítsák majd. Az uniós csatlakozás óta 1850 doktor távozott Magyarországról. A magyar orvosi kar elöregedett és a fiatalok kétharmada külföldre kacsingat. A kórházakból 2500 orvos hiányzik, miközben a leépítések miatt 1500-an vállnak munkanélkülivé.

A Napi Gazdaság arról ír, hogy nem akar létszámkorlátozást az ügyvédi kamara. A jogi egyetem még ma is az egyik legkedveltebb továbbtanulási célpont, miközben a végzősök számára sokszor csak az igen zsúfolt ügyvédi pálya elérhető. A Magyar Ügyvédi Kamara elnöke szerint ugyanakkor vállalhatatlan, hogy az ügyvédi kamara létszámkorlátozást vezessen be, bár a levelező szakok megszüntetése jó ötletnek tűnhet.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×