eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Hűségnyilatkozat legfeljebb fél évre

A mobil- vagy kábeltévé szolgáltatóknál bevett gyakorlat, hogy bizonyos kedvezményekért cserébe hűségnyilatkozatot iratnak alá a hálózatukba belépőkkel. Ezek általában egy vagy két évre szólnak. Szocialista képviselők azonban úgy módosítanák a vonatkozó jogszabályokat, hogy legfeljebb fél évre szóló hűségnyilatkozatot lehessen aláíratni a fogyasztókkal.

Az elektronikus hírközlésről szóló törvény módosítását kezdeményezi több szocialista képviselő - mondta az InfoRádiónak az Országgyűlés fogyasztóvédelmi eseti bizottságának MSZP-s elnöke.

Alexa György közölte, hogy a javaslat szerint a jelenleg egy-kétéves hűségnyilatkozat maximális időtartama fél év lenne.

A tervezet lehetővé tenné, hogy a fogyasztó következmények nélkül mondja fel a szolgáltatást, ha a szolgáltató egyoldalúan és lényegesen módosítja a szerződést.

Változást jelentene az is, hogy a hűségnyilatkozat határidejének meghosszabbításához szerződésmódosításra lenne szükség.

Alexa György hangsúlyozta: ez a piac igen gyorsan változik. Újabb és újabb technológiák és szolgáltatások jelennek meg, ezért a jelenlegi rendszer - amikor akár két évre is le lehet kötni a vásárlót - nem segíti a szolgáltatók közötti versenyt.

A javaslatot a Fidesz is támogatja - mondta az InfoRádióban Koszorús László, a fogyasztóvédelmi eseti bizottság ellenzéki alelnöke.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Árokszállási Zoltán: hamarosan felpöröghet a magyar gazdaság

Az MBH Bank elemzői szerint 2024 második felében felpöröghet a magyar gazdaság, bővülhet a fogyasztás, így részben ennek köszönhetően a GPD növekedése éves átlagban elérheti a 2,7 százalékot - mondta az InfoRádiónak az MBH Elemzési Centrum vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×