eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Fidesz: Pénzbehajtás a 3 millió szegény országában

Újabb kormányzati pénzbehajtásnak tartja a hétvégén aláírt koalíciós szerződést a Fidesz. Az ellenzéki párt alelnöke azt mondta: a megállapodás a biztosítási rendszer privatizálásával, az ingatlanadó bevezetésével, magasabb személyi jövedelemadóval és a nyugdíjkorhatár emelésével sarcolja meg az embereket.

Varga Mihály úgy fogalmazott: az új szerződéssel az MSZP és az SZDSZ elismeri, hogy tavaly tavasz óta romlott a helyzet az emberek életét érintő legfontosabb területeken, az egészségügyben, az oktatásban, a szociális szférában, a közigazgatásban, valamint a kis- és a közepes vállalkozásoknál.

A Fidesz gazdasági kabinetvezetője azt mondta: ma már 3 millió ember nem tud megélni havi jövedelméből.

A koalíciós megállapodást kiegészítő dokumentum aláírásakor Gyurcsány Ferenc szocialista pártelnök-miniszterelnök hangsúlyozta: az egyezség világos programot ad a következő 1-2 év kormányzásához.

Kóka János, az SZDSZ elnöke az aláírás után kijelentette: sikerült rögzíteni a gazdasági növekedést, a szolidaritás, az igazságosság és a jogállam érvényesülését, illetve az egészségügy reformját biztosító kérdéseket.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×