eur:
389.46
usd:
362.81
bux:
67982.32
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Belga borturistákat vár Magyarország

Belgiumból remél turistákat a Magyar Turizmus Zrt. A társaság kezdeményezésére három hónapon át, a magyar borvidékek mutatkoznak be egy turisztikai televíziós csatornán. A turisztikai szervezők szerint ez akár évente 200 ezer belga turistát is Magyarországra csábíthat.

A három legnagyobb belga utazásszervező tulajdonában lévő turisztikai csatorna októberben heti hat napon keresztül a balatoni és különösen a badacsonyi borokat és borvidékeket mutatja be a nézőknek, főműsoridőben. Októberben Villány és más dunántúli borvidékek lesznek terítéken, decemberben pedig Eger és Tokaj mutatkozik be.

Urbányi Péter, a Magyar Turizmus Zrt. belgiumi külképviseletének vezetője az InfoRádióban elmondta: a csatornát naponta csaknem 1,4 millió ember nézi.

Szerinte bár jelenleg nem sok belga érkezik Magyarországra, számuk évről évre 4-10 százalékkal emelkedik, a kampány hatására pedig akár 200 ezerre is duzzadhat.

Az adások régiónként 8 ezer euróba kerülnek, emellett a forgatás költségét kell még állni. Ezek nagy részét azonban szponzorok, döntően a helyi vendéglátók, borászok és önkormányzatok állják.

Hanganyag: Rezsek Gyõzõ

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×