eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Miért nem érdeklik a magyar televíziókat a magyar mesék?

Sikert sikerre halmoz a Magyar Népmesék sorozata külföldön, ám azt egyelőre nem tudni, Magyarországon megvásárolja-e bármelyik televízió a filmeket. A 8. Kecskeméti Animációs Filmfesztiválon a két új epizód három díjat is kapott.

A Magyar Népmesék sorozat rendezője bízik abban, hogy a közszolgálati csatornák támogatják majd az alkotásokat. Nagy Lajos az InfoRádióban elmondta: a sorozat két új epizóddal jelentkezett a kecskeméti fesztiválon, díjakat nyerve.

"A célunk az, hogy száz magyar népmese kerüljön képernyőre. Most a 86. résznél tartunk. Az a nagy szerencsénk, hogy tavaly sikerült Szabó Gyulával felvenni a 22 új mesét, tehát meglesz a 100 népmese" - közölte Nagy Lajos.

A rendező szerint Magyarországon is sikeres a sorozat, nem véletlenek a fesztiválok közönségdíjai. "Sajnos a televíziókban egyre ritkábban látjuk őket, de reméljük a helyzet javulni fog. Talán a Magyar Televízió tud támogatást nyújtani ehhez a mostani sorozathoz" - reménykedett Nagy Lajos.

A rendező elmondta: több helyen, így Lengyelországban, Olaszországban, Japánban is megvették televíziók a sorozatot. Olaszországban nemcsak a régebbi, hanem az újabb készítésű epizódokat is megvásárolták.

Hanganyag: Gál Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kiss László: „a szegény japán ember űrtávcsöve” egy világrekorder csúcsműszer

Kiss László: „a szegény japán ember űrtávcsöve” egy világrekorder csúcsműszer

A vadonatúj földi obszervatórium számos előnye közt az egyik, hogy ezerszer olcsóbb volt a James Webb űrteleszkópnál, és az sem elhanyagolható, hogy ha elromlik, oda lehet menni megjavítani - fogalmazott Kiss László csillagász, akadémikus az InfoRádióban, bemutatva a TAO-t. Megjegyezte: persze azt ne gondolja senki, hogy a kutatók az Atacamába fognak járni, távolról, az interneten, kamerákon megy szinte minden.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Szombaton kiderült, hogy Donald Trump újbóli megválasztása esetén a NATO-tagállamokat arra kényszerítené, hogy védelmi kiadásaikat a GDP 3 százalékára emeljék, reagálva ezzel az Oroszország és Kína jelentette fenyegetésekre, miközben az Ukrajnának nyújtott támogatást nem számítaná bele ebbe a keretbe. Eközben a G7 országok vezetői tárgyalásokat folytatnak egy olyan javaslatról, amelynek értelmében Ukrajnának 50 milliárd dollár értékű segélyt nyújtanak, amit az Európában befagyasztott orosz vagyonból származó nyereségből finanszíroznának. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×