eur:
391.03
usd:
366.98
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Dél-Budán spórolt az áfával a miniszter

Egy dél-budai kávézóban fizetett zsebbe a gazdasági miniszter február elején - tudta meg az InfoRádió. A vendéglátóhelyen ezt nem tudták megerősíteni, mert az ott dolgozó hölgy csak egy hónapja van a cégnél, a tulajdonosok pedig elérhetetlenek.

Tranzit Art Café, Kosztolányi Dezső tér, 2007. február 5.: ez a helyszín és az időpont, amikor - a Manager Magazin beszámolója szerint - egy kormánytag, a rendezvényért fizetendő bruttó ár helyett zsebbe fizetett, áfa nélkül - adta hírül az index.hu.

Az Inforádió értesülései szerint ebben a kávézóban tartották a liberális értelmiségiek találkozóját. Noha eredetileg magánrendezvény volt, most úgy tűnik, hogy az SZDSZ válik érinteté az ügyben.

Az áfacsalásból azután lett politikai ügy, hogy az MDF az elmúlt napokban, hetekben többször is kérdést intézett a kabinethez, követelve: hozzák nyilvánosságra, hogy ki, hol és mikor tartotta rendezvényt, melyért nem szabályosan fizetett.

A hírbe hozott Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter egy sajtótájékoztatón bemutatott egy számlát, amely a Columbus étteremtől származik - igaz, a blokk dátumozása, formai jellemzői nem egyeztek meg azzal, amit több médium munkatársa kapott, próbavásárlóként az étteremben.

Erről szerda délelőtt ismét megkérdezték Kóka János pártelnököt, aki a következőket mondta: "Egy alaptalan vádra mindent, amit számlaügyben mondanom lehetett, azt elmondtam. A következőkben nem kívánok foglalkozni ilyen találgatásokkal".

A Manager Magazin volt főszerkesztője akkor azt mondta: nem arról az étteremről, nem arról az eseményről és nem arról az időpontról van tudomásuk.

Az InfoRádió az ügyben megkereste a dél-budai kávézót. A telefont felvevő hölgy közölte: ő nem tud semmiről, mivel csak egy hónapja dolgozik a cégnél.

Arra a kérdésre, hogy a tulajdonosokkal hogyan tudna az InfoRádió kapcsolatba lépni annyit mondott: ez sajnos nem lehetséges, hiszen ő sem tudja elérni őket. Az ügyben keressük az SZDSZ-t is.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Jön a hét legfontosabb eseménye: ma eldőlhet, merre indulnak a piacok

Jön a hét legfontosabb eseménye: ma eldőlhet, merre indulnak a piacok

A befektetők számára a mai lesz a hét legfontosabb napja, ugyanis ma tartja kamatdöntő ülését a Fed. A kamatok szinten tartása szinte biztosra vehető, kérdésből viszont van bőven. Hogyan reagál a jegybank az infláció visszapattanására? Hogyan értelmezi a zavaros reálgazdasági és munkaerőpiaci folyamatokat a jegybank? Mekkora az esélye a recessziónak? Kamatvágás vagy kamatemelés lesz a Fed következő lépése? Ezek a kérdések izgatják most a piacokat, és ha úgy érzik, hogy valamelyikre választ kapnak, a piaci mozgások garantáltak. Minden fél mondatnak jelentősége lesz a mai eseményen, amely után akár teljesen új narratíva is kialakulhat a világpiacokon.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×