eur:
390.97
usd:
366.77
bux:
68142.02
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Bencze: "Budapest az Budapest"

Pénteken jelenti be az országos rendőrfőkapitány, hogy kik lesznek a helyettesei. Bencze József az InfoRádiónak azt mondta: változtatni szeretne a rendőrségi kommunikáción.

- Beiktatása után nem sokkal arról beszélt, hogy egy belső felmérést készítenek a rendőrök között. Mi ennek a célja, és elkészült-e már?

- Elkészült, a célja az volt, hogy az elmúlt hetek rendőri túlkapásai miatt kialakult hangulatot mérjük. (...) A tanulmány elkészült, reményeim szerint néhány nap múlva egy sajtótájékoztatón mutatjuk be a széles közvéleménynek.

- Hogyan változik a kommunikáció, kíván-e egyáltalán ezen változtatni?

- Mindenféleképpen kívánok, ez a sajtóreggeli, amelyen beszélgethetek a sajtó meghívott munkatársaival, nemcsak egy egyszeri fellángolás lesz, hanem a tervek szerint ezt havonta egyszer megismételjük. (...) Az újságírók klubjában volt módom külön a szakújságírókkal találkozni, és szerintem velük is előre tudunk lépni számos kérdésben a következő időszakban.

- Gergényi Péter eddigi helyettese, Tóth Gábor lesz a budapesti rendőrfőkapitány. Volt-e több név a kalapban, és miért őt választotta?

- Több név is felmerült, a mérlegelés során a legfontosabb szempontnak a szakmai felkészültséget tartottam. Legalább ugyanilyen fontos szempont volt, hogy egy speciális rendőri szervezetként a Budapesti Rendőr-főkapitányság vezetőjének ismernie kell ezt a szervezetet. Lehet sok kiváló, szakmailag megfelelő kolléga az ország különböző részein, de Budapest az Budapest. Budapestet megfelelően ismerő felkészült szakembert kerestem. Tóth Gábor dandártábornok öt budapesti rendőr-főkapitányságon teljesített vezetőként szolgálatot az elmúlt időszakban, így maximálisan kielégíti az igényeket.

Szerző: Váczi István

Hanganyag: Kálló Izabella

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×