eur:
390.59
usd:
366
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

A rendőröket igazolja a DNS-vizsgálat?

Nem érkezett meg továbbra sem az ügyészségre a DNS vizsgálat eredménye, amely azt igazolhatja, hogy a rendőrök megerőszakoltak-e vagy sem egy fiatal lányt a Múzeum körúton. Az ügyészek mára várták a vizsgálat eredményét.

A Népszabadság arról számolt be, hogy a szakértői intézet már befejezte a DNS vizsgálatot, ezért várhatóan még szerdán megküldik annak eredményeit az ügyészségre.

De nem így történt, a jelentés továbbra sem érkezett meg a vádhatósághoz. Az ügyészség szóvivője szerint elképzelhető, hogy már csütörtökre megkapják a vizsgálati eredményeket.

A rendőröket igazolja a vizsgálat?


A Népszabadság azt írta, hogy a vizsgálat eredményei a rendőrök állítását támasztják alá vagyis, hogy nem találtak a rendőröktől származó anyagokat a lány ruháin. Ezt az InfoRádiónak több forrásból is megerősítették.

Egy másik internetes újság, a stop.hu arról számolt be, hogy a fiatal lány ruháin hat különböző DNS-mintát találtak, de ezek közül egyik sem származik a meggyanúsított rendőröktől.

Szakértők szerint a DNS-vizsgálat eredménye nem perdöntő bizonyíték egyik eljárásban sem, ezért nem lehet kizárni a bűncselekmény elkövetését. Ennek ellenére az egyik rendőr védője már kezdeményezte ügyfele szabadlábra helyezését.

Védett tanú


A Magyar Távirati Iroda úgy tudja, hogy elrendelték az egyik tanú személyi védelmét, miután a sértett azt állította: E. Zsanett a megfenyegette őt, mert nem azt a tanúvallomást tette, amit megbeszéltek.

Az ügyészség ezt megerősítette. A tanú védelmét az V. kerületi rendőrkapitányság biztosítja.

Meghosszabbították az előzetes letartóztatást

A bíróság közben meghosszabbította a gyanúsítottak előzetes letartóztatását.

Két rendőrt erőszakos közösüléssel és hivatalos személy által kötelességszegéssel elkövetett vesztegetéssel, hármat pedig erőszakos közösülés bűnsegédként való elkövetésével gyanúsítanak.

Az ügyben a nyomozás egy 21 éves lány feljelentése alapján indult : állítása szerint május elején a Múzeum körúton öt rendőr igazoltatta, majd egy sötét mellékutcába vitték, ahol megerőszakolták. A botrány kirobbanása után nem sokkal menesztették az országos és a budapesti rendőr-főkapitányt is.

Hanganyag: Kálló Izabella

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Iraki, szír, afgán menekülteket repítenek Afrikába a britek – a történelemben példátlan akció indul
A szakértő válaszol

Iraki, szír, afgán menekülteket repítenek Afrikába a britek – a történelemben példátlan akció indul

A brit belügyminisztérium hétfőn többek szerint a vártnál hetekkel korábban elkezdte azoknak a menedékkérőknek az őrizetbe vételét, akiket Ruandába szándékozik kitelepíteni. Az InfoRádió Gálik Zoltántól, a Corvinus Egyetem docensétől tudakolt részleteket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
A republikánusok és a demokraták együtt vittek be ütést Oroszországnak

A republikánusok és a demokraták együtt vittek be ütést Oroszországnak

Egyhangú döntéssel megszavazta kedd este az amerikai szenátus azt a törvényjavaslatot, amely megtiltja a dúsított urán Oroszországból történő behozatalát. Az orosz uránimport betiltásáról szóló törvény, amely most a Fehér Házba kerül Biden elnök aláírására célja, hogy a hatályba lépést követő 90 napon belül megtiltja az amerikai importot, ugyanakkor 2028 januárjáig átmeneti felmentéseket is tartalmaz – írja a Bloomberg.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×