eur:
394.98
usd:
356.6
bux:
0
2024. szeptember 13. péntek Kornél

Videó: Albániában lelopják az órát Bush kezéről

Albániában valószínűleg lelopta az amerikai elnök kezéről az óráját az ünneplő tömeg egyik tagja.

Az albán televízió felvételén az látszik, ahogy George Bush "beveti magát" a tiszteletére összegyűlt tömegbe Fushe-Kruje albán kisvárosban. Órája jól látszik bal csuklóján.

Az elnök számos ember kezet fog, amikor a tömegből kinyúl egy kéz, és megmarkolja az elnök csuklóját. Amikor elengedi, már nincs rajta az óra.

Az albán hatóságok szerint azonban az amerikai elnök óráját egyik testőre megtalálta, és átadta a feleségének, Laura Bushnak. "Bush Albániából az órájával a csuklóján távozott" - nyilatkozta Klodian Branko, az albán rendőrség szóvivője.

Branko szerint könnyen bizonyítható Bush órájának előkerülése: meg kell nézni a televízió felvételeit az amerikai elnök távozásának pillanatáról, amikor bal kezével integet - csuklóján az órájával -, amint beszáll az Air Force One elnöki repülőgépbe.

Az amerikai elnök albániai látogatásán azt mondta: nem lehet a végtelenségig tárgyalni Koszovó jövendő státusáról.

George Bush Tiranában, a Sali Berisha albán kormányfővel tartott közös sajtóértekezletén leszögezte: a tárgyalások céljaként a Koszovónak adandó "bizonyos fokú függetlenséget" kell kitűzni.

"Kérdés, hogy lehet-e végtelen párbeszédet folytatni egy olyan témáról, amelyet már eldöntöttünk" - mondta az amerikai elnök.

Hozzátette: "Sajnálom, hogy nem teljesültek a Koszovóval kapcsolatos várakozások. Éppen ezért lendítünk a folyamaton."

Bush szerint, ha nem jön létre megállapodás Szerbiával és Oroszországgal, "inkább előbb, mint utóbb", ki kell mondani: elég volt, Koszovó független.

"Az a véleményem, hogy viszonylag rövid határidőn belül az ENSZ Biztonsági Tanácsa elé kell terjeszteni az erről szóló határozatot" - mondta az amerikai elnök.

Címlapról ajánljuk

Ausztriában máris itt a tél - kép, videó

Néhány napja még a hónapok óta tartó tűrhetetlen kánikula miatt szomjaztunk egy kis enyhülést, nyugati szomszédunkban talán nem is sejtették, milyen gyorsan és extrém módon teljesülnek a vágyak...
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.13. péntek, 18:00
Rasovszky Kristóf
olimpiai bajnok nyíltvízi úszó
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×