eur:
389.06
usd:
363.75
bux:
68208.9
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Néhány útszakaszon felemelhetik a sebességhatárt

Összesen 20-25 olyan útszakasz van, amelyen várhatóan engedélyezik az óránkénti 110 kilométeres maximális sebességet - mondta a Magyar Közút Kht. szóvivője. Szőnyi Zsolt hozzátette: a szervezet befejezte az utak állapotának felmérését, és az egyeztetések is elkezdődtek a közlekedési tárcával. A KRESZ április 1-jei módosítása lehetővé teszi, hogy egyes útszakaszon az óránkénti 90 kilométeres sebesség helyett 110-zel autózzunk.

A Magyar Közút Kht. elemezte a 30 ezer kilométeres országos úthálózatot, és javaslatot tett a Gazdasági és Közlekedési Minisztériumnak, hogy 20-25 útszakaszon engedélyezze az óránkénti 90 kilométeres sebességhatár 100-ra, vagy 110-re emelését - közölte Szőnyi Zsolt szóvivő.

Hozzátette, hogy ez összesen mintegy száz kilométernyi útszakaszt érinthet.

A sebességhatár növeléséhez a közlekedési tárcának a forgalomszabályozási előírásokat szabályozó rendeletét módosítania kell - hangsúlyozta a Magyar Közút Kht. szóvivője.

Szőnyi Zsolt kiemelte, egy útszakasznak több műszaki és forgalombiztonsági feltételnek kell megfelelnie ahhoz, hogy fel lehessen emelni a sebességhatárt.

Hanganyag: Kálló Izabella

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Feszes maradt az amerikai munkaerőpiac

Feszes maradt az amerikai munkaerőpiac

Az amerikai munkaerőpiac továbbra is szoros maradt a múlt héten, a munkanélküli segélyek iránti új kérelmek száma változatlanul alacsony. A Munkaügyi Minisztérium csütörtöki jelentése szerint az április 27-én véget ért héten a szezonálisan kiigazított első kérelmek száma 208 ezer volt, ami megegyezik az előző heti adattal. Ez alacsonyabb, mint amit a Reuters által megkérdezett közgazdászok vártak, akik 212 000 kérelemmel számoltak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×