eur:
386.98
usd:
358.73
bux:
68917.55
2024. május 13. hétfő Imola, Szervác

Kiderül a titkosszolgálati svindli?

Egyre valószínűbb, hogy a Nemzetbiztonsági Hivatal nem működött megfelelően az Egymásért Egy-Másért Alapítvánnyal kapcsolatos ügyben - mondta Demeter Ervin, az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottságának fideszes tagja a bizottság zárt ülése után, ahol a Vám- és Pénzügyőrség (VPOP) parancsnokát és korábbi rendészeti főigazgatóját hallgatták meg.

Az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottsága zárt ülésen hallgatta meg Nagy Jánost, a Vám- és Pénzügyőrség országos parancsnokát, és Bencze Józsefet, a VPOP rendészeti főigazgatóját, aki jelenleg már országos rendőrfőkapitány.

A bizottság tájékoztatást kért az Egymásért Egy-másért alapítványnál folytatott vizsgálatról. Az ülésen elhangzottakat 30 napra titkosították.

Demeter Ervin, az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottságának fideszes tagja elmondta: a Vám- és Pénzügyőrség vezetőinek beszámolója alapján megerősödött a gyanú, hogy a Nemzetbiztonsági Hivatal rendellenesen működött.

A politikus közölte: azt javasolták, hogy az ügy tisztázásának érdekében a lehető legtöbb információt hozzák nyilvánosságra.

Demeter Ervin közölte: ebbe a VPOP megjelent vezetői is beleegyeztek, viszont a nyomozás érdekeit sértő adatokat ki kell szűrni a jegyzőkönyvből, ezért szükséges 30 napra titkosítani az ülésen elhangzottakat.

"Kizárólag az lesz minősítve, ami akadályozná esetleg a nyomozás érdekeit és a többi nyilvánosságra kerülhet, és abból egyértelműen ki fog tűnni, hogy a nemzetbiztonsági hivatal rendellenesen működött az ügy kezelésének kapcsán" - fogalmazott a képviselő.

Milliárdos tétel

A Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága április 13-án több budapesti vállalkozónál tartott házkutatást, egyebek mellett az Egymásért Egy-másért alapítványnál.

A VPOP az alapítványról megállapította, hogy több esetben, megközelítőleg 1,4 milliárd forint értékben, jogellenesen hozott forgalomba Magyarországon mintegy 8.500 tonna, elsősorban távol-keleti eredetű élelmiszert.

Az Egymásért Egy-másért alapítvány kuratóriumának tagja volt a Nemzetbiztonsági Hivatal egyik osztályvezetője, aki azóta távozott posztjáról.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Több mint ezer vendégmunkást küldtek el az iváncsai akkumulátorgyárból, de nem történt elbocsátás

Lefelezik az iváncsai akkumulátorgyár dolgozóinak létszámát, igaz, a dél-korai SK Innovation üzemében csak a kölcsönzött munkaerőtől válnak meg – mondta az InfoRádióban Székely Tamás, a Magyar Vegyipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége elnöke. Fónagy János parlamenti államtitkár közölte: az elküldött dolgozók máshol kapnak munkát, a megélhetésük biztosított lesz.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.14. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×