eur:
389.35
usd:
363.6
bux:
68049.3
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Brutális motorosvideók: a rendőrök is vizsgálódnak

A hétfői tragikus motorbaleset után egyre több motoros kéri a sportmotor.hu honlap szerkesztőitől, hogy vegyék le az oldalról a korábban feltöltött saját videójukat. A honlapon olyan felvételt is találtunk, amelyen egy motoros a kilométeróra szerint csaknem 300-zal száguld.

A sportmotor.hu internetes honlapján a megkérdezettek 12 százaléka szerint a KRESZ szigorúbb betartásával, 13 százaléka szerint a sebességhatárok betartásával, 17 százaléka szerint a komolyabb vezetésoktatással, 58 százaléka szerint pedig az autósok nagyobb odafigyelésével csökkenthető lenne a súlyos motorbalesetek száma.

Ez utóbbi aligha érthető azok után, hogy hétfőn Pécs és Komló között két motoros frontálisan ütközött. A vétkes 130 km/h-s sebességgel a szembejövő sávban haladt, ezt az a videofelvétel bizonyítja, amit a motorra szerelt, és a kilométerórára irányított kamera rögzített.

A sportmotor.hu-n mindenki szabadon publikálhatja saját videóját. A felvételekből és a hozzászólásokból kiderül, egyfajta verseny alakult ki az oldal látogatói között abban, hogy ki, milyen helyzetben, mennyivel ment közúton.

A több száz videó között például olyan is van, amelyen egy motoros jól láthatóan 290 km/h-nál gyorsabban ment, a kilométeróra pedig kiakadt.

Vita bontakozott ki a honlap fórumán a motorosok között a baranyai baleset megítéléséről. Legtöbben elismerik, hogy gyakran túllépik a sebességhatárt, és megszegik a KRESZ-t, de úgy vélik, ennyi hibát egyszerre nem csinálnak, mint a vétkes motoros.

Mindemellett egyre több látogató kéri a szerkesztőktől, hogy töröljék a korábban feltett videóikat. Egy olvasó pedig azt kéri, hogy a továbbiakban ne adjanak teret a hasonló videofelvételeknek.

Az InfoRádió is efelől érdeklődött volna a sportmotor.hu szerkesztőinél, a honlapon azonban elérhetőséget nem adtak meg, a kiadóban pedig munkaidőben nem vették fel a telefont.

A rendőrség vizsgálja a felvételeket


A rendőrség vizsgálja az interneten megjelent felvételeket, de még így is nehéz bizonyítani a gyorshajtást, azonosítani a motorosokat - mondta az Országos Baleset-megelőzési Bizottság titkára az InfoRádiónak.

Kiss Csaba közölte: elmúlt hétvégén hat motoros halt meg a közutakon. Hozzátette: a rendőrség fokozza az ellenőrzéseket.

Magyar György: a honlap nem követ el bűncselekményt

Nem követ el bűncselekményt annak az internetes oldalnak az üzemeltetője, amelyen a motorosok közzéteszik felvételeiket - mondta el az InfoRádiónak Magyar György ügyvéd.

Saját fórumán mindenki olyan felvételeket közöl, amilyenekt akar - vélekedett.

Magyar György hozzátette: a felvételeket a rendőrök nem használhatják fel bizonyítékként, mert azok hitelessége megkérdőjelezhető.

Ügydöntő, perdöntő hatása nem lehet egy ilyen felvételnek - mondta az ügyvéd.

Hanganyag: Nagy Tamás, Kálló Izabella

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×