eur:
395.32
usd:
356.58
bux:
0
2024. szeptember 13. péntek Kornél

Tanév végi nehézségek a tarnabodi iskolában

A tarnabodi iskola igazgatóját okolja a település polgármestere, amiért négy pedagógustól egyszerre vált meg, így bizonytalanná tette a tanév befejezését. A tarnabodi általános iskola kilenc pedagógusa közül tavasszal négyet kellett elbocsátani, főként a 2007 szeptemberétől esedékes kötelező óraszámemelés miatt. Pető Zoltán az InfoRádiónak elmondta: szeptembertől összevonják az évfolyamokat.

A tarnabodi önkormányzatnak nincsenek helyi bevételei, ezért a kiadásokból kell lefaragniuk: 2007 februárjának végétől már jegyzője sincsen a településnek, a leépítés miatt bocsátották el a négy nyugdíjas tanárnőt is az iskolából - mondta az InfoRádiónak a helység polgármestere.

Pető Zoltán hozzátette: a tanévből hátralévő néhány napban emiatt már nem tudnak olyan színvonalas oktatást produkálni az iskolában, amilyet az elmúlt öt évben.

Az önkormányzat döntése alapján szeptembertől összevonják az iskola egyes osztályait. Azért választották ezt a megoldást - amely a településen korábban is gyakorlat volt -, mert nem akartak úgy társulni egy másik intézményhez, hogy a tarnabodi megszűnjön - közölte a polgármester.

Emiatt valószínűleg nem kell majd új tanárokat felvenni a most elbocsátott négy helyére, ha azonban erre mégis szükség lenne, akkor egy-két pályakezdőnek biztosítanának lehetőséget az alacsonyabb bérköltségek miatt - mondta Pető Zoltán.

A polgármester elmondta: levelet írt az iskola igazgatónőjének, amelyben kérte: úgy küldje el a pedagógusokat, hogy hiányuk ne okozzon fennakadást a tanításban.

Pető Zoltán úgy véli: az igazgatónő logikátlan döntést hozott.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Ausztriában máris itt a tél - kép, videó

Néhány napja még a hónapok óta tartó tűrhetetlen kánikula miatt szomjaztunk egy kis enyhülést, nyugati szomszédunkban talán nem is sejtették, milyen gyorsan és extrém módon teljesülnek a vágyak...
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.13. péntek, 18:00
Rasovszky Kristóf
olimpiai bajnok nyíltvízi úszó
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 13. 05:00
×
×
×
×