eur:
395.32
usd:
356.58
bux:
0
2024. szeptember 13. péntek Kornél

Gyurcsány: "Életem legnehezebb éve volt"

A miniszterelnök szerint a reformoknak és az egyensúlyteremtő kiigazításnak megvannak az első eredményei. Gyurcsány Ferenc a kormány egy évét értékelő Új Magyarország című dokumentum előszavában úgy fogalmazott: megmozdult végre Magyarország.

A reformoknak és az egyensúlyteremtő kiigazításnak megvannak az első eredményei - írta a kormány első évét értékelő Új Magyarország című dokumentum előszavában Gyurcsány Ferenc miniszterelnök.

"A sokakban meglévő ezernyi kérdésre nem adnak pontos választ a számok és az adatok, még sincs okunk eltagadni, ezek arról tanúskodnak, hogy megmozdult végre Magyarország: a reformoknak és az egyensúlyteremtő kiigazításnak megvannak az első eredményei" - fogalmazott a kormányfő.

A miniszterelnök véleménye szerint ezeket az eredményeket érti a szakma, az Európai Unió és a befektetők, de még nem érezhetik életkörülményeik, egyéni lehetőségeik javulásából az emberek.

"A 2006-ban megindult kiigazítás eredményt és nehézséget egyaránt hozott. Nem tagadom, nagy kihívás volt, de az ország jól teljesített" - vélekedett Gyurcsány Ferenc, aki az elmúlt időszakot egy ház alapozásához hasonlította a dokumentumban, amely nem a leglátványosabb, és legkellemesebb fázisa egy új épület felhúzásának, de e nélkül nem lehetséges a tervezett házavató sem.

"Ezért aztán az egyensúlyteremtés és a reformok első pozitív visszajelzései, kedvező tapasztalatai ellenére is indokolt az önmérsékletet tanúsító fogalmazás: korai eredményeket még nem érdemes ünnepelni, de már meg lehet köszönni" - közölte a miniszterelnök.

Gyurcsány Ferenc szerint a kiadvány elszámolás, amely nem tűri a döntések mögötti szakmai, politikai viták bemutatását, nem tűri a helyenként szenvedélyes emberi és egyéb küzdelmek láttatását. "Pedig nekem ezekről is szólt ez az egy év, eddigi életem legnehezebb éve" - fogalmazott a miniszterelnök.

Gyurcsány Ferenc a kormány nevében Magyarország minden polgárának megköszönte, hogy elfogadja és érti az elmúlt hónapokban életbe lépett változásokat.

"Mindenfajta radikalizmussal szemben is folytatjuk a reformkormányzást" - fogalmazott a miniszterelnök, hozzátéve: fenntartják maguknak a jogot az önkorrekcióra, de nem fordulnak vissza.

Címlapról ajánljuk

Ausztriában máris itt a tél - kép, videó

Néhány napja még a hónapok óta tartó tűrhetetlen kánikula miatt szomjaztunk egy kis enyhülést, nyugati szomszédunkban talán nem is sejtették, milyen gyorsan és extrém módon teljesülnek a vágyak...
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.13. péntek, 18:00
Rasovszky Kristóf
olimpiai bajnok nyíltvízi úszó
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 13. 05:00
×
×
×
×