eur:
389.63
usd:
363.63
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Gyurcsány: "A hatalom átvételére irányuló kísérlet megbukott"

A hatalom átvételére irányuló kísérlet megbukott, a nyomában járó hangulat sokáig itt fog maradni közöttünk - jelentette ki Gyurcsány Ferenc miniszterelnök napirend előtti felszólalásában, a parlamentben. A kormányfő kiemelte: az ellenzék egy része programot és ideológiát adott erőszakos megnyilvánulásokhoz, ilyen értelemben közvetlenül is szerepet vállalva utcai zavargások és rendbontások létrejöttében. A miniszterelnök felszólalása előtt a Fidesz és a KDNP képviselői elhagyták az üléstermet.

Gyurcsány Ferenc a Parlamentben azt mondta: az elmúlt egy évben két folyamat volt egymás mellett párhuzamosan. Az egyik egy sikertelen politikai hatalmi kísérlet volt, a másik pedig egy gazdasági-társadalmi fordulat elkezdésének összességében sikeres politikája.

A kormányfő szerint bármilyen jó szándékú volt az elmúlt öt-hat évben követett politika, végső soron nem járult hozzá sem a polgárok, sem a családok, sem a nemzet megerősödéséhez. Ezért a 2000/2001 óta folytatott politikának a korrekcióját kellett végrehajtani, ami nem egyszerűen kiigazítás.

Gyurcsány Ferenc szólt arról, hogy a kiigazításnak jól lehet látni az első eredményeit. Elmondta: ennek a ciklusnak a végére Magyarországon a rendszerváltás óta a legalacsonyabb lesz az adóterhelés: száz forintból 37 forint.

Hanganyag: Gál Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Tíz éve nem láttunk a hazai ingatlanpiacon ilyen alacsony számokat

Tíz éve nem láttunk a hazai ingatlanpiacon ilyen alacsony számokat

Tíz éve nem volt olyan alacsony a hazai ingatlanbefektetési piac forgalma, mint 2023-ban. A mintegy 600 millió euró 38 százalékos visszaesést jelent a megelőző évhez képest. A csökkenés közepette viszont tovább emelkedett a magyar befektetők aránya, elérve a 82 százalékot. Ezzel párhuzamosan az irodapiacon és az ipar-logisztika szegmensben is emelkedtek a hozamok, miután a magas finanszírozási költségek és a mérsékelt bérleti kereslet továbbra is kivárásra ösztönzi a befektetőket. Mindez azonban nem magyar sajátosság, Nyugat-Európában is hasonló folyamatokat látunk, ahol az elmúlt két évben a kelet-közép-európainál is jelentősebb ingatlanérték-csökkenések mentek végbe.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×