eur:
388.92
usd:
363.44
bux:
68130.83
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

"Az SZDSZ számol a kormánykoalícióból való kilépéssel"

Nem tartja valós lehetőségnek Lánczi András politológus, hogy az SZDSZ kilépjen a kormánykoalícióból. A Corvinus egyetem tanára az InfoRádiónak azt mondta: sem a racionalitás, sem az érdek nem azt diktálja, hogy kilépjenek a liberálisok. Szomszéd Orsolya, a Vision Consulting politikai elemzője úgy vélekedett, az SZDSZ számol a koalícióból való kilépéssel. Hozzátette: az is kérdés, hogy a szocialisták figyelembe veszik-e ezt a lehetőséget.

A kormány bele van kényszerítve a reformba, a legitimitását is ez adja meg - mondta az InfoRádiónak Lánczi András politológus.

A Corvinus Egyetem tanára szerint az SZDSZ-nek kisebbik kormánypártként bizonyítani kell, hogy saját politikai arculata van, de nem fordul szembe koalíciós partnerével.

A politikai racionalitás, az érdek és a rövid távú haszon sem engedi meg, hogy kilépjen az SZDSZ a koalícióból - vélekedett Lánczi András. Hozzátette: a két kormánypárt sorsa össze van kötve.Az SZDSZ igyekszik megőrizni kezdeményező, irányító szerepét a reformok kapcsán, próbálja diktálni a tempót, míg az MSZP továbbra is defenzívában van - mondta a Vision Consulting politikai elemzője.

Szomszéd Orsolya kiemelte: az MSZP másként viszonyul a reformokhoz, inkább lassítani szeretné, ezzel szemben a liberálisok a döntéseket sürgetik. Emellett a tartalmi vita van a két párt között - tette hozzá.

Az SZDSZ számol a kormánykoalícióból való kilépéssel - emelte ki. A politikai elemző szerint kérdés, hogy a szocialisták is felismerték-e ezt.

Szomszéd Orsolya közölte, hogy a liberálisok által szabott június végi határidő után eldől ez a kérdés.

Hanganyag: Póth Attila

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×