eur:
389.24
usd:
363.84
bux:
68226.98
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

A metrófelújítással nem lehetett megvárni a tanév végét

Azért a tanév vége előtt egy héttel kezdte meg a 2-es metró felújításának befejező ütemét a BKV Zrt., mert csak így tudják befejezni a munkát augusztus 20-áig - mondta az InfoRádió kérdésére Kiricsi Karola. A társaság szóvivője kiemelte: csúcsidőben egy percenként indulnak a metrópótló buszok, de ezt a forgalmi környezet is befolyásolja.

A 2-es metró felújítása nagy erőforrást igénylő feladat, amelyet úgy kellett ütemezni, hogy augusztus 20-ra mindenképpen készen legyen, és akkor már újra használhassák az utasok a metrókocsikat - mondta az InfoRádiónak a BKV Zrt. szóvivője.

Kiricsi Karola kiemelte: a felújítás elkezdésével nem lehetett megvárni a tanév végét, ugyanis az összesen 72 napos vágányzárra szükség van ahhoz, hogy a munkálatok befejeződjenek.

Arra a kérdésre, hogy a szervizvágány miért nincs leaszfaltozva végig a Kerepesi úton, így nehezítve a metrópótló buszok közlekedését, a szóvivő közölte: a forgalomtechnikai okok ezt a megvalósítást tették lehetővé.

Csúcsidőszakban egy percenként indulnak a metrópótló buszok - hangsúlyozta Kiricsi Karola, de azt elismerte, hogy a követési időkbe a forgalmi környezet belezavarhat.

Hanganyag: Sigmond Árpád

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×