eur:
389.02
usd:
361.9
bux:
68900.51
2024. május 9. csütörtök Gergely

Titkolózik Gyurcsány és Kóka: miről tárgyaltak?

Kedd este egy asztalhoz ültek az MSZP és az SZDSZ vezető politikusai, hogy megtárgyalják az egészségügyi reform további lépéseit. Nem tudni, jutottak-e kompromisszumra az éjfélig tartó ülésen, mivel utána egyetlen politikus sem nyilatkozott az elhangzottakról. Annyi azonban bizonyos: az MSZP és az SZDSZ egészségbiztosítási modellről készült tervezetei jelentősen különböznek.

Valamivel éjfél után álltak fel az asztaltól a koalíciós egyeztetés résztvevői kedd este a Parlamentben.

A mintegy négy és fél órás megbeszélésen az MSZP-t Gyurcsány Ferenc miniszterelnök-pártelnök, Gál J. Zoltán, a Miniszterelnöki Hivatal államtitkára, Kiss Péter szociális és munkaügyi miniszter, Lendvai Ildikó frakcióvezető, Katona Béla frakcióvezető-helyettes, valamint Hiller István oktatási és kulturális miniszter képviselte.

Az SZDSZ képviseletében Kóka János pártelnök, gazdasági és közlekedési miniszter, Eörsi Mátyás frakcióvezető, Horváth Ágnes egészségügyi miniszter, Horn Gábor és Magyar Bálint ügyvivő, valamint - némi késéssel - Fodor Gábor környezetvédelmi miniszter vett részt az egyeztetésen.

A megbeszélést követően a politikusok nem kívántak nyilatkozni az ott elhangzottakról.

Korábban Horn Gábor az InfoRádiónak elmondta: a liberálisok hétfőn kapták kézhez a szocialisták biztosítási elképzeléseit.

Kökény Mihály, az MSZP egészségpolitikusa szintén korábban úgy fogalmazott: a szocialisták is egyetértenek azzal, hogy át kell alakítani a biztosítási rendszert, azonban a mikéntről eltérő a két kormánypárt álláspontja. A képviselő szerint alapos tanulmányokra van szükség.

Kökény Mihály hozzátette: még ebben a hónapban meg kell születnie a biztosítási rendszer átalakításáról szóló elvi döntésnek, a részleteket pedig később dolgozhatják ki.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Megérkezett a kínai elnök Budapestre
videó, képek

Megérkezett a kínai elnök Budapestre

Este kilenc óra előtt szállt le Hszi Csin-ping gépe a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Orbán Viktor és Lévai Anikó fogadta az elnöki párt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Felemás zárás a tőzsdéken

Felemás zárás a tőzsdéken

Szerda reggel kedvezőtlen hangulatban telt a kereskedés Ázsiában, ezt követően pedig ugyan reggel jó hangulatban indult a nap Európában, de a déli órákra megtorpant az emelkedés. A magyar tőzsde ma alulteljesítő volt, ami elsősorban az OTP eséséből adódott. A hazai nagypapírok közül nagyot ralizott azonban a Mol, a befektetők megkönnyebbültek a hírre, hogy a kormány szerint az üzemanyagkereskedők eleget tettek a kormány kérésének az elmúlt két hétben. Egyre rosszabra fordul a hangulat az amerikai tőzsdéken, nem kizárt, hogy megszakad ma az öt napja tartó emelkedő széria.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×