eur:
389.02
usd:
362.25
bux:
0
2024. május 8. szerda Mihály

"Nem fogja be a száját az orvosi kamara"

A Magyar Orvosi Kamara hétvégi közgyűlésén nyilatkozatban szólította fel a kormányt a betegellátás biztonságának azonnali visszaállítására, az egészségügyi dolgozók elüldözésének leállítására, illetve a szektort érintő pénzelvonás megszüntetésére. A kamara elnöke az InfoRádiónak kijelentette: a kormányzati szándékok ellenére megerősödött MOK a jövőben is hallatja a hangját, ha szakmai kérdésekben nem ért egyet a kormánnyal.

Éger István kiemelte, hogy a kamara országos küldött-közgyűlése szombati ülésén történelmi lépéseket tett, korábban nem volt példa arra, hogy egyszerre történjen teljes tisztújítás és alapszabály-csere.

A kamarák elleni támadásból megerősödve került ki a Magyar Orvosi Kamara, a mostani üzenetében pedig még határozottabban kiállt a biztonságos betegellátás és az ezt biztosító orvosok, szakdolgozók érdekeiért - hangsúlyozta az érdekképviselet vezetője.

Az orvosi kamara elnöke szerint ma az egészségügy romokban hever, nekik pedig kötelességük szót emelniük ez ellen.

A Magyar Orvosi Kamara konzekvens és politikamentes munkájával kivívta a politika ellenszenvét, a kormány az elmúlt években mindent megtett a munkánk ellehetetlenítéséért. Ennek ellenére nem fogjuk be a szánkat, hanem még határozottabban dolgozunk az orvosainkért, a munkatársainkért és a betegeinkért - mondta Éger István.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×