eur:
388.95
usd:
362.14
bux:
68617.43
2024. május 8. szerda Mihály

Június végére csődbe mehet a Heim Pál Gyermekkórház

A hónap végére csődbiztost nevezhetnek ki a fővárosi gyermekellátás 80 százalékát végző Heim Pál Gyermekkórházba - jelentette ki az InfoRádióban az intézmény főigazgatója.

Harmat György hozzátette: a gyermekellátás egyharmadáért nem kap finanszírozást a kórház, ez pedig havonta 45-50 millió forintos kiesést jelent az intézménynek. Ezért a műtétek egy részét el kell halasztani.

A főigazgató hangsúlyozta: egy sérvműtétet vagy egy mandulaműtétet el tudnak végezni később is. Ezzel azonban nem tudnak havi 45 millió forintot spórolni.

Harmat György elmondta, hogy július 1-jére az intézmény 60 napon túli tartozása olyan mértékű lehet, hogy a fővárosnak csődbiztost kell kijelölnie. A probléma azonban szerinte ezzel nem oldódik meg, hiszen "pénzt a csődbiztos sem tud csinálni".

Hanganyag: Torda Júlia

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Már palesztinbarát sátortábor van Bécs leghíresebb egyetemén is

Már palesztinbarát sátortábor van Bécs leghíresebb egyetemén is

Aktivisták palesztinbarát tiltakozó tábort létesítettek Európa egyik legrégebbi egyetemének udvarán. A mintát az amerikai egyetemek tiltakozói jelentették. A rendőrség kivonult a helyszínre, de nem tiltotta be a tüntetést. A hasonló megmozdulások számos ország egyetemein immár szinte mindennapossá váltak.

Érkezik a kínai elnök, szerdától óriási lezárások jönnek a fővárosban – itt vannak a részletek

Mutatjuk, melyik fővárosi útvonalakon mikor kell jelentős korlátozásra számítani.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
Kínosan leszerepeltek az oroszoknak átadott fegyverek, tömeges légitámadást indított Moszkva Ukrajna ellen – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Kínosan leszerepeltek az oroszoknak átadott fegyverek, tömeges légitámadást indított Moszkva Ukrajna ellen – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Oroszország 2023 ősze óta kap fegyvereket Észak-Koreától, köztük számos rakétatípust is. A fegyverek hatékonyságával kapcsolatban azonban súlyos aggályok merülnek fel a bevetések alkalmával – írja az Ukrajinszka Pravda. Május 8-án az orosz erők tömeges légitámadást hajtottak végre Ukrajna több régiójában. A célpontok között stratégiai fontosságú létesítmények voltak, melyek közül többet is találat érhetett. Az ukrán légvédelem összesen 59 ellenséges eszközt semmisített meg - írta a Kyiv Post. Cikkünk folyamatosan frissül az ukrajnai háború legfrissebb eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×