eur:
389.24
usd:
362.08
bux:
68497.82
2024. május 8. szerda Mihály

Az áruházláncok mondják ki a halálos ítéletet

Nem merik jelezni a nagy áruházláncok visszaéléseit a beszállítók, mert egy kisvállalkozás számára a halálos ítélettel lehet egyenértékű, ha az áruház nem veszi át a termékét.

A Népszabadság arról ír, hogy épületek helyett egyelőre búzatábla áll a Bezenye mellé tervezett kaszinóváros helyén. A koncessziós megállapodást még nem írták alá, de a Las Vegas-i szerencsejátékcég már átadta a helyét egy ausztrál- amerikai párosnak. Legkésőbb június 20-ig meg kell kötnie a szerződést a Credit Swiss által összehozott befektetőcsoportnak, amire azért maradt még esély. Bezenye polgármestere, Kammerhofer Róbert is szkeptikus. Mint mondta, hatástanulmányokat kellene már látniuk, de ilyesmiről még nem tudnak. A faluban már arról beszélnek a helyiek, hogy a területen nagy sódervagyon található. Attól tartanak, hogy ezt a környező építkezések során akarják felhasználni, és így elmaradhat a kaszinóépítés.

A Magyar Nemzet arról számol be, hogy nem merik jelezni a nagy áruházláncok visszaéléseit a beszállítók - erre utalhat az, hogy az új kereskedelmi törvény hatálybalépése óta egyetlen ilyen bejelentés sem érkezett a versenyhivatalhoz. Az pedig nem valószínű, hogy az évek óta húzódó viták végére ilyen gyorsan pont került volna. A visszafogottság sokak szerint annak köszönhető, hogy az anonimitás dacára könnyen kitudódhat az elégedetlenkedő vállalkozás kiléte, és míg a nemzetközi láncokat nem rendítik meg az esetleges pár tíz millió forintos bírságok, egy kisvállalkozás számára a halálos ítélettel lehet egyenértékű, ha az áruház nem veszi át a termékét.

A Napi Gazdaság arról ír, hogy az elmúlt években jelentősen csökkent az adóhatóság által engedélyezett fizetési könnyítések és mérséklések aránya. A cégeknek és a magánszemélyeknek tavaly csaknem 300 milliárd forintnyi adó, késedelmi pótlék és bírság vonatkozásában akadt fizetési nehézségük. Évente átlagosan 145 ezer adózó fordul az adóhivatalhoz fizetési könnyítésre vagy mérséklésre vonatkozó kérelemmel. Az elmúlt három évben az APEH által elutasított beadványok száma 24 százalékról 34 százalékra nőtt, miközben a részben engedélyezett kérelmek, illetve a megszüntetett eljárások száma stagnált. Tavaly több mint 8,6 milliárd forintnyi adótartozást engedett el az APEH méltányossági okokból, közel 2 milliárd forinttal kevesebbet, mint az előző években.

A Világgazdaság információ szerint tőzsdére készül Ausztria egyik legnagyobb ingatlanbefektetője és egyben nyilvánosház-üzemeltetője, az RB Immo. A bécsi székhelyű vállalat börzei premierje legkésőbb 2009-ben várható. Az ingatlanbefektetési vállalat köntösébe rejtett, Bécs 11. kerületében található Goldentime-ban jelenleg 30 nő kínálja szolgáltatásait, többségük Magyarországról, Horvátországból, páran Brazíliából érkeztek. A vezérigazgató szerint néhány lány havonta akár tízezer eurós bevételt is elkönyvelhet.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Már palesztinbarát sátortábor van Bécs leghíresebb egyetemén is

Már palesztinbarát sátortábor van Bécs leghíresebb egyetemén is

Aktivisták palesztinbarát tiltakozó tábort létesítettek Európa egyik legrégebbi egyetemének udvarán. A mintát az amerikai egyetemek tiltakozói jelentették. A rendőrség kivonult a helyszínre, de nem tiltotta be a tüntetést. A hasonló megmozdulások számos ország egyetemein immár szinte mindennapossá váltak.

Érkezik a kínai elnök, szerdától óriási lezárások jönnek a fővárosban – itt vannak a részletek

Mutatjuk, melyik fővárosi útvonalakon mikor kell jelentős korlátozásra számítani.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
Sok társasházban nem figyelnek erre, pedig milliók múlhatnak rajta

Sok társasházban nem figyelnek erre, pedig milliók múlhatnak rajta

A társasházakban a közös költségek inflációkövető emelése elkerülhetetlen a növekvő üzemeltetési költségek és az elengedhetetlen felújítások finanszírozása miatt, ami jelentős anyagi terhet ró a lakástulajdonosokra - írja a Világgazdaság. A társasházak számára emellett kiemelten fontos lenne a felújítási alap létrehozása és fenntartása ahhoz, hogy az állami kamattámogatott hitelt igénybe tudják venni. Egy átfogó felújítás pedig milliós értéknövekedést jelenthet akár az egyes lakásoknál is.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×