eur:
395.35
usd:
357.43
bux:
72340.83
2024. szeptember 12. csütörtök Mária

Sztrájkbizottság a Semmelweis Egyetemen

Sztrájkbizottság alakult a Semmelweis Egyetemen. A testület elnöke azt mondta: céljuk, hogy megakadályozzák a klinikai orvosok elbocsátását, és elkerüljék, hogy a rossz anyagi helyzet miatt kincstári biztost nevezzenek ki az intézmény élére.

A Semmelweis Egyetem sztrájkbizottságának elnöke közölte: az egyetem az elmúlt héten válságtervet készített, amelyben módosította költségvetését, de szerinte ez sem jelent megoldást a mintegy 4,8 milliárd forintos éves veszteségére.

Berki Zoltán hangsúlyozta: a deficit a csökkentett teljesítmény-elszámolások és a struktúraátalakítás miatt megnövekedett betegforgalom következtében alakult ki.

A sztrájkbizottság elnöke azt mondta: a válságterv értelmében az egyetem nyugdíjazná a 65 évnél idosebb klinikai orvosokat, illetve a 62-65 év közötti orvosok egy részét.

A Semmelweis Egyetem közölte: megérti közalkalmazottait, és egyeztető tárgyalásokat kezdeményezett.

Címlapról ajánljuk

HÖOK: felül kell vizsgálni a mostani kollégiumi rendszert

Szükség van Budapesten a korábban tervezett Diákvárosra - ezt az álláspontot képviseli továbbra is a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája, amely a Felsőoktatási Kollégiumok Országos Szervezetével együtt folytat konzultációt a Kulturális és Innovációs Minisztériummal. A HÖOK egy-két hónapon belül fejezi be friss kutatását a kollégiumi férőhelyek számáról és minőségéről, de Budai Marcell szerint néhány következtetés már most borítékolható.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.13. péntek, 18:00
Rasovszky Kristóf
olimpiai bajnok nyíltvízi úszó
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×