eur:
395.35
usd:
357.43
bux:
72340.83
2024. szeptember 12. csütörtök Mária

Legfelsőbb szinten egyeztetnek a koalíciós pártok

Pártelnöki egyeztetés lesz kedd este az MSZP és az SZDSZ között - mondta el az InfoRádiónak a liberális párt ügyvivője.

Horn Gábor közölte: a koalíciós pártok vezetői és vezető egészségpolitikusai egyebek mellett az egészségügyi biztosítási rendszer átalakításáról tárgyalnak.

A szabaddemokrata ügyvivő hozzátette: a liberálisok hétfőn kapták kézhez a szocialisták biztosítási elképzeléseit.

Horn Gábor kifejtette: az egészségbiztosítási reform számos kérdésében közeledtek az álláspontok, az MSZP is egyetért a verseny szükségességével több területen; este a verseny mértékéről és határairól folytatják a vitát.

Az SZDSZ elnöke, Kóka János még pénteken, a párt parlamenti frakciójának kihelyezett egri ülése előtt kijelentette: céljuk, hogy a koalíciós partnerrel összefogva még a nyár előtt felgyorsítsák a reformfolyamatot, és szeptemberre az Országgyűlés elé kerülhessenek a változtatásokhoz szükséges jogszabályok.

A pártelnök hangsúlyozta: az SZDSZ nem konfliktust keres, hanem annak a módját, hogy miként hajthatja végre azt a programot, amelyre az MSZP-vel szerződött.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

HÖOK: felül kell vizsgálni a mostani kollégiumi rendszert

Szükség van Budapesten a korábban tervezett Diákvárosra - ezt az álláspontot képviseli továbbra is a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája, amely a Felsőoktatási Kollégiumok Országos Szervezetével együtt folytat konzultációt a Kulturális és Innovációs Minisztériummal. A HÖOK egy-két hónapon belül fejezi be friss kutatását a kollégiumi férőhelyek számáról és minőségéről, de Budai Marcell szerint néhány következtetés már most borítékolható.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.13. péntek, 18:00
Rasovszky Kristóf
olimpiai bajnok nyíltvízi úszó
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×