eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Janics Natasa köszöni szépen, jól van

Az edzőjétől áprilisban különváló Janics Natasa felszabadultnak érzi magát Szegeden, és ugyan korábbi edzője, Fábiánné Rozsnyói Katalin visszavárja, ő továbbra sem akar menni. Janics egyesülete és az edzőnő levelet váltott egymással, a néhány nappal ezelőtti kemény hangvételnek már nyoma sincs.

Az Indexen az olvasható: a három éve Athénban három olimpiai aranyérmet szerző Janics Natasa a hétvégi válogatón újra megmérkőzik egyesben párostársával, Kovács Katalinnal. Idén másodszor csapnak össze, az első alkalommal Kovács nyert, ha most is ő lesz a jobb, akkor ezer méter mellett az olimpiai távon, ötszázon is rajthoz állhat az Európa-bajnokságon. Ha nem Janics nyer, akkor - a kétszáz mellett ez a jog is őt illeti. (Kettejük versenyébe a címvédő Benedek Dalma is beleszólhat, de neki javulnia kell az eddig látottakhoz képest.

Elkészült a szocialisták javaslatcsomagja, amelyet a keddi koalíciós egyeztetésen alternatívaként ajánlanak az SZDSZ több-biztosítós egészségügyi modelljével szemben - írja a Népszabadság. Az OEP-et megerősítenék, és csak egy átmeneti időszak után tennék lehetővé a több-biztosítós modell bevezetését. A több tucat szakértő közreműködésével készült dokumentumot - a lap értesülése szerint - az SZDSZ nem tartja versenyképesnek.

Trükkös grafikonnal igyekszik meggyőzni a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium az állampolgárokat, miért van az, hogy bár a forint is egyre erősebb, s a földgáz importára is csökken, a kisfogyasztók tarifája nem akar megindulni lefelé - derül ki a Magyar Nemzetből. Aki az SZDSZ-es irányítású tárca által közzétett, egymás mellett futó árgörbéket csak felületesen nézi meg, azt láthatja, hogy az import földgáz és a végfelhasználói földgáz grafikonja 2004-ben egymást érintve fut, azután az importár a lakosságitól elszakadva meredeken megindul fölfelé, s a két vonal csak idén januárban találkozik ismét. A kép azt sugallja, hogy az ábrán átfogott idő alatt a lakossági ár szinte mindig alacsonyabb volt annál, amennyiért az orosz gáz ide érkezett - ez azonban csupán a valóság látszata.

Eddig sem volt könnyű az elhelyezkedés a frissen diplomázottaknak, de a gazdasági megszorítások árnyékában a cégek a korábbinál is alaposabban megfontolják, felvegyenek-e pályakezdőt - mondták a munkaadói szervezetek vezetői a Napi Gazdaságnak. Persze előnyben lesznek azok, akik minőségi iskolában szerezték papírjukat, illetve azok, akik gyakorlattal bírnak. Előnyt élveznek a távol-keleti nyelveket beszélők, például kínaiul tudók is.

A szakmai szervezetek értetlenül állnak a gazdasági minisztérium új tervei előtt; nem értik, miért kell megváltoztatni a vendéglátóhelyek jelenlegi - számokban kifejezett - kategorizálását - áll a Világgazdaság írásában. A szaktárca a funkció szerinti besorolást javasolja most elkészült rendelettervezetében. E szerint a mostani osztályokat a melegkonyhás üzleteknél nyolc, a nem melegkonyhásoknál öt, az italboltoknál négy, a cukrászatiaknál pedig öt kategória váltaná fel. A szakmai kifogások között első helyen szerepel, hogy idegen elnevezéseket (restaurant) használnak a besorolásban. Az új nevek ráadásul nem jeleznek minőségi, tartalmi különbséget. Ráadásul túlszabályozottnak is tartják a tervezetet.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×