eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Az új rendőrfőkapitány: "Egy csapat tagjaként kapott jutalmat az élettársam"

Személyi és szervezeti változásokat is tervez az új országos rendőr-főkapitány. Bencze József az InfoRádiónak elmondta, fontosnak tartja a lakosság bizalmának visszaszerzését. Hozzátette: jelentős teljesítmény volt a barátnőjének általa megítélt jutalmak mögött, de mindkét esetben egy csapat tagjaként ismerte el a munkáját.

Mivel kezdte munkáját országos rendőr-főkapitányként?

Meghatároztam több azonnali feladatot és elrendeltem néhány vizsgálatot. A parancsnokoktól az állomány személyes megnyugtatását kértem, valamint fontos szemléket rendeltem el. Azt kértem a parancsnokoktól, haladéktalanul vegyék fel a kapcsolatot a védelmi szolgálat illetékes vezetőjével, és konzultáljanak a folyamatban lévő ügyekről, amelyekben a rendőrök érintettsége felmerülhet. Megfogalmaztam továbbá, hogy a kisebb súlyú szabálysértések esetében lehetőleg udvarias figyelmeztetéssel kezeljék az állampolgárokat. Több lábon álló korrupciókezelési intézkedési tervet fogok kiadni.

Milyen szervezeti és személyi változásokat tervez?


Bejelentettem a parancsnokoknak, hogy a miniszternek javaslatot teszek az új budapesti rendőrfőkapitány és a Rebisz vezetőjének személyéről.

Mit szól azokhoz a kritikákhoz, hogy jutalmat osztogatott barátnőjének?

2006-ban kétszer kapott jutalmat mostani élettársam a VPOP-nál, és abban az évben 131 embernek adtam jutalmat. Egy egyéni kimagasló eredményt, vagy egy csapat, egy szervezet munkateljesítményét szoktam jutalommal honorálni. Mindkét esetben egy csapat tagjaként kapott jutalmat az élettársam. A megfelelő szolgálati formában ezt jelentettem. Végül olyan megoldást kerestünk, hogy ne dolgozzunk együtt a továbbiakban. Jelentős munkateljesítmény volt a jutalmak mögött.

Az interjút teljes terjedelmében az InfoRádió kedd este nyolc órakor kezdődő 112 című műsorában hallhatják.

Szerző: Kaposi Dávid

Hanganyag: Kálló Izabella

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:16
×
×
×
×