eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Sólyom kitart Majtényi mellett

A Köztársasági Elnök Hivatalának főosztályvezetője szerint az államfő szilárdan meg van győződve Majtényi László pártatlanságáról, ezért továbbra is őt jelöli az állampolgári jogok országgyűlési biztosának posztjára. Kumin Ferenc az InfoRádiónak azt mondta: az eheti bizottsági meghallgatások még befolyásolhatják a jelöltet elutasító Fidesz és KDNP képviselőit.

Folyamatban van a jelölési procedúra, hátra vannak még a bizottsági meghallgatások, a Parlament pedig a jövő héten szavaz az állampolgári jogok országgyűlési biztosa posztjának betöltéséről - mondta az InfoRádiónak a Köztársasági Elnök Hivatalának főosztályvezetője.

Kumin Ferenc hozzátette: Sólyom László meg van győződve arról, hogy jelöltjei, Majtényi László és Kállai Ernő is pártatlanok.

Ezzel szemben a Fidesz-KDNP frakciószövetség úgy véli: Majtényi László "nem felel meg a tisztség betöltéséhez szükséges egyik legfontosabb feltételének: a pártatlanság követelményének."

Támpontot ad a végeredményhez?

A Köztársasági Elnök Hivatalának főosztályvezetője közölte: aki ismeri Majtényi László korábbi ombudsmani tevékenységét, az tudja, hogy, ha adatvédelmi szempontból szükséges volt, pártállástól függetlenül mindenkiért felemelte a szavát, és adott esetben "bármilyen" színű kormánynak tudott kellemetlenséget okozni.

Kumin Ferenc elmondta: a két jobboldali párt bejelentése támpontot adhat a végeredményhez, a végső következtetéseket azonban csak a szavazás után érdemes levonni.

Egyelőre csak spekuláció, hogy Sólyom László államfőnek új jelöltet kell találnia, ha Majtényi Lászlót a szavazás során elutasítják, ezért ezzel a Köztársasági Elnöki Hivatal egyelőre nem foglalkozik - közölte a főosztályvezető.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Christian Lindner pénzügyminiszter a közelmúltban kifogásolta a németek munkához való viszonyát, szerinte mentalitásváltásra van szükség. Egy tanulmány szerint ugyanakkor soha ennyit nem dolgoztak a németek, mint a múlt évben. Sőt a politika közreműködésével lehetne még ennél többet is. Most akkor mi az igazság?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×