eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

"Reálisabb a lehetőség az SZDSZ kilépésére a koalícióból"

A korábbiakhoz képest most lehet a leginkább reális, hogy az SZDSZ kilép a koalícióból - vélekedett Szomszéd Orsolya. A Vision Consulting politikai elemzője kiemelte: a liberális párt már nem annyira elengedhetetlenül szükséges a kormánytöbbség biztosításához, mint korábban. Hozzátette: valószínűleg kicsúsznak a június végi határidőből a kormánypártok az új egészségbiztosítási modellről való döntés meghozatalával.

Az SZDSZ valóban többször fenyegetőzött azzal, hogy kilép a koalícióból, a mostani konfliktus azonban más jellegű - közölte az InfoRádióval Szomszéd Orsolya politikai elemző. Kiemelte: most reálisabb lehetőség lehet erre a lépésre.

A korábbi konfliktusok személyi kérdések körül alakultak ki a koalíciós pártok között, ezzel szemben a mostani szakmai és tartalmi jellegű, ezért a kompromisszum is nehezebben születhet meg - hangsúlyozta a Vision Consulting politikai elemzője.

Szomszéd Orsolya szerint az SZDSZ annyira határozottan képviselte álláspontját a több-biztosítós egészségügyi modell mellett, hogy teljes politikai arcvesztést jelentene a párt számára, ha nem eszerint döntene végül a koalíció.

Nem ötletszerűen vetődött fel az SZDSZ-en belül, hogy kilépnek a koalícióból, hanem komolyabban, eltökéltebben foglalkozik ezzel a párt - vélekedett a politikai elemző.

Nem feltétlenül az a legreálisabb, hogy szakad a koalíció, inkább a döntés időpontjának kitolása várható az egészségbiztosító kérdésében - tette hozzá Szomszéd Orsolya.

A politikai elemző kiemelte: az SZDSZ már nem annyira elengedhetetlenül szükséges a kormánytöbbség biztosításához, mint korábban.

Három-négy képviselő szükséges a többséghez, ezt pedig talán eseti megállapodások révén lehet biztosítani, ami akár az MDF-fel való együttműködés révén is lehetséges - közölte Szomszéd Orsolya.

Szerző: Kaposi Dávid

Hanganyag: Gál Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Christian Lindner pénzügyminiszter a közelmúltban kifogásolta a németek munkához való viszonyát, szerinte mentalitásváltásra van szükség. Egy tanulmány szerint ugyanakkor soha ennyit nem dolgoztak a németek, mint a múlt évben. Sőt a politika közreműködésével lehetne még ennél többet is. Most akkor mi az igazság?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×