eur:
389.63
usd:
361.9
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Hétfőn hajnalban megszűnik a korlátozás a Margit híd pesti hídfőjénél

Hétfő hajnalra elkészül a 2-es és a 4-es, 6-os vonalat összekötő ideiglenes villamossín a Margit híd pesti oldalán, így a forgalmi akadály is megszűnik - mondta Kiricsi Karola, a BKV szóvivője vasárnap.

A két vonalat, amelyek a Jászai Mari térnél merőlegesek egymásra, azért kötik össze, hogy a 2-es villamosok eljuthassanak a kocsiszínbe a 4-es metró építési munkálatainak idején is - tette hozzá a szóvivő.

A Fővám téri metróépítési munkák miatt június végétől kettészakad a 2-es villamos vonala: a déli a Fővám tér-Boráros tér, az északi a Fővám tér-Jászai Mari tér között lesz.

Délről a korábbi útvonalon jutnak el majd a szerelvények a kocsiszínbe, északról pedig a 4-es, 6-os vonalat használva - mondta Kiricsi Karola.

Jelzőlámpát is telepítenek a Margit hídi ideiglenes sínpárhoz, hiszen az keresztezi a Budáról érkező sávokat - fűzte hozzá. A változás a szóvivő szerint nem okoz majd fennakadást az autóforgalomban, hiszen főként kora hajnalban és késő este közlekednek a villamosok az összekötő sínen.

A Fővám téri építkezés miatt egy körülbelül négyszáz méteres szakaszon szedik fel a sínt, a villamosokat buszok pótolják a metróépítési munkák idején -- mondta Kiricsi Karola.

A kérdésre, hogy a tervek elkészítésénél felmerült-e, hogy a szerelvényeket vízi úton pótolják a Dunával párhuzamosan haladó 2-es vonalán, a BKV szóvivője azt mondta: nem volt ilyen felvetés, habár a társaság vezetése korábban távlati tervként fogalmazta meg: ha lesz pénz rá, visszaállítanák a vízibuszokat.

Az összekötő sínpár kialakítása és a metróépítési munkák miatt a hétvégén nem jár a 4-es és a 6-os villamos, helyettük pótló buszok közlekednek a Nagykörúton.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×