eur:
389.06
usd:
363.64
bux:
68285.26
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

"Mindkét pisztolyt a saját fejéhez fordította, és vigyorgott"

Kiszámíthatatlan volt a Széna téri túszejtő viselkedése a május 4-ei bankrabláskor - mondta az a klinikai szakpszichológus, aki a túszejtővel tárgyalt. Végh József hozzátette: az elkövető az öngyilkosságra is képes lett volna.

A túsztárgyaló szavai szerint a Széna téri túszejtő egyszer beszámíthatónak tűnt, rövid időn belül azonban már nem, épp ezért lehetetlen volt megjósolni a viselkedését.

Végh József szerint ingadozó volt a hangulata, és végig olyan volt, mintha kettős cél vezérelné.

Néha úgy tűnt, hogy meg akar halni, akár úgy, hogy kivégezteti magát, máskor meg úgy: lát esélyt arra, hogy elmeneküljön a helyszínről.

"Mindkét pisztolyt a saját fejéhez fordította, miközben vigyorogva mondta: lehet, hogy ez lesz a legjobb megoldás. Annyira komolyan mondta, hogy azt hittem, tényleg megteszi" - emlékezett vissza az eseményekre Végh József.

Arra a kérdésre, hogy elkerülhetetlen lett volna az, hogy a rendőrök lelőjék a férfit, a túsztárgyaló azt felelte: az volt az elkerülhetetlen, hogy a rendőrök bemenjenek a bankba.

A lelövését már ő maga provokálta ki. A rendőröknek meg kellett védeniük a túszokat és saját magukat, a férfi azonban ellenállást tanúsított.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Feszes maradt az amerikai munkaerőpiac

Feszes maradt az amerikai munkaerőpiac

Az amerikai munkaerőpiac továbbra is szoros maradt a múlt héten, a munkanélküli segélyek iránti új kérelmek száma változatlanul alacsony. A Munkaügyi Minisztérium csütörtöki jelentése szerint az április 27-én véget ért héten a szezonálisan kiigazított első kérelmek száma 208 ezer volt, ami megegyezik az előző heti adattal. Ez alacsonyabb, mint amit a Reuters által megkérdezett közgazdászok vártak, akik 212 000 kérelemmel számoltak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×