eur:
389.28
usd:
362.66
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

További gyűrűzik az inzulinbotrány

Telefonon fenyegették meg azt a képviselőt, aki feljelentést tett a rendőrségen, mert az inzulinbetegek kezeléséhez használatos egyik eszközzel kapcsolatban visszaélést tapasztalat.

Karsai József battonyai szocialista országgyűlési képviselő már többször tartott tájékoztatót azzal kapcsolatban, hogy visszaélést tapasztal az igen drága inzulinpumpák forgalmazásával kapcsolatban.
Az eszközt Magyarországon három cég árusítja. Az Országos Egészségbiztosító saját vizsgálata alapján egyiküket kizárta a forgalmazásból, mert a cég kevesebbet szállított a pumpákhoz szükséges patronokból, mint amennyit számlázott.

Az ügy elindítója szerint a probléma azonban még korántsem zárható le. Karsai József választóitól úgy tudja, hogy nem csak egy cég számlázott többet az általa leszállított csomagok értékénél. Sőt, olyan forgalmazó is akad, amely hibás terméket szállít, vagy amelynek termékét az Egyesült Államokban már betiltották.

A képviselő az eszközök árát is túl magasnak tartja, ennek hátterében pedig korrupciót lát. Épp ezért a Gazdasági Versenyhivatalhoz fordul.

A politikus feljelentést is tett a rendőrségen, ezután azonban telefonos fenyegetést kapott.

Magyarországon csaknem 2 ezer ember használ inzulinpumpát. Számukra az eszköz az OEP támogatása mellett is 100 ezer forintba kerül.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Olaszországban csak 23 órakor zárnak majd be szavazókörök a június 9-ei európai parlamenti választáson, ezért addig egyetlen országban – így Magyarországon – sem hozzák nyilvánosságra a voksolás hivatalos eredményét. Június 6. és 9. között összesen 370 millió európai választópolgár döntheti el, hogy kik legyenek az Európai Parlament tagjai a következő öt évben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×