eur:
389.33
usd:
361.73
bux:
67992.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Rendőrvallomás: "Hülye voltam. Bekattantam"

Bűnösnek vallotta magát a Fővárosi Bíróság Katonai Tanácsa előtt az a volt rendőr, aki a budapesti Széna téri túszejtés helyszínéről 460 ezer forintot lopott. A bíróság egy év nyolc hónap - négy évre felfüggesztett - börtönbüntetésre ítélte elsőfokon a volt századost.

"Nagyon megbántam, hülye voltam, bekattantam" - mondta a bíróság előtt a 35 éves volt rendőr százados, akit a történtek miatt azonnali hatállyal elbocsátottak.

A II. kerületben korábban szolgálatot teljesítő rendőr az ellopott pénzt megtérítette az OTP-nek.

A bíró kérdésére, hogy miként lopta el a pénzt és mire költötte, a volt rendőr azt mondtaa: a zsebébe rakta a bankjegyeket, majd befizette a csekkjeit, építési anyagokat vásárolt és tankolt az autójába.

A 460 ezer forintból 115 ezer forintot találtak meg az otthonában.

A volt rendőr azt mondta: megbánta, amit tett, és szeretne minél hamarabb a "civil életben" dolgozni, hogy négy gyermeke nevelését segítse.

Az ügyész elmondta: a volt rendőr feladata a túszejtő által elrabolni kívánt bankjegyek elkülönítése és megszámolása volt. Ezt használta ki, amikor 23 húszezer forintos bankjegyet ellopott. A bűncselekmény után a volt rendőr százados visszatért munkahelyére és folytatta szolgálatát.

A bíróság egy év nyolc hónap - négy évre felfüggesztett - börtönbüntetésre ítélte elsőfokon a volt századost.

Május 4-én egy férfi ki akarta rabolni a Széna téri OTP-fiókot, mivel azonban a rendőrök megjelentek a helyszínen, túszokat szedett. Ötmillió forintot és szabad eltávozást követelt, a kommandósok a pénzátadás közben csaptak le rá. Hatszor lőttek rá a túszejtőre, aki belehalt sérüléseibe.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Készül a német költségvetés, ami válságba lökheti a koalíciót

Készül a német költségvetés, ami válságba lökheti a koalíciót

Május második napjáig adott határidőt a német pénzügyminiszter a minisztériumoknak a jövő évi költségvetés tervezetére vonatkozó kívánságaik előterjesztéséhez. A szabad demokrata Christian Lindner ugyanakkor már korábban utalt arra, hogy a fő "kívánságot" a szigorú megtakarítások jelentik. Ugyanakkor mindhárom koalíciós párt, a szociáldemokrata SPD, a Zöldek Pártja és a miniszter pártja, a liberális FDP is ragaszkodik ahhoz, hogy az általuk képviselt "vörös vonalakat" nem lehet átlépni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 3. 16:15
×
×
×
×