eur:
389.32
usd:
362.75
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Az első részletek Orbán Viktor készülő könyvéből

Elsősorban a Gyurcsány-kormány utáni időszakról, a jövő kérdéseiről szól a Fidesz hétvégi tisztújító kongresszusa, amely "nyugat-európai típusú széles szövetségi találkozó" lesz - mondta Deutsch-Für Tamás, a tanácskozást előkészítő bizottság tagja.

Már a Gyurcsány-kormány utáni időszak jegyében zajlik majd a Fidesz hétvégi tisztújító kongresszusa - közölte Deutsch-Für Tamás, a tanácskozást előkészítő bizottság tagja.

"Felelős politikai erőként a Gyurcsány-kormány utáni időszakról kell tanácskoznunk, hiszen közjogi felelősségünk is ezt diktálja" - mondta a politikus.

Deutsch-Für Tamás szerint a folyamatos kormányválságok miatt nem lehet tudni, mennyi idővel a soron következő parlamenti választások előtt lesz a Fidesz kongresszusa.

Deutsch-Für Tamás elmondta: Orbán Viktor kongresszusi beszédében szól majd először annak a könyvnek a tartalmáról, amelyet a május végi ünnepi könyvhétre jelentetnek meg.

Orbán Viktor beszédében elemzi majd az ország állapotát és a Fidesz javaslatait a kialakult helyzetre - tette hozzá a legnagyobb ellenzéki párt politikusa.

A kongresszusra várják mások mellett az Európai Néppárt elnökét és frakcióvezetőjét, Csáky Pált, a szlovákiai Magyar Koalíció Pártja új elnökét, Tőkés Lászlót, az erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnökét és Kovács Miklóst, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség elnökét.

Deutsch-Für Tamás megerősítette, hogy 500 vidéki küldött a budapesti párttársaknál alszik majd a kongresszus idején.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Olaszországban csak 23 órakor zárnak majd be szavazókörök a június 9-ei európai parlamenti választáson, ezért addig egyetlen országban – így Magyarországon – sem hozzák nyilvánosságra a voksolás hivatalos eredményét. Június 6. és 9. között összesen 370 millió európai választópolgár döntheti el, hogy kik legyenek az Európai Parlament tagjai a következő öt évben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×