eur:
388.87
usd:
360.46
bux:
68076.06
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

A rendőrök elbeszélgetnének a drogosok szüleivel

A rendőrök egy része szerint nem lehet büntetőjogi eszközökkel kezelni a kábítószer-fogyasztást - olvasható egy nemrég készült kutatásban. A droggal kapcsolatos eseteknél intézkedő rendőrök egy része hatásosabbnak tartaná, ha a kábítószerezőket inkább hazavinnék a szüleikhez, és elbeszélgetnének velük.

Az Országos Kriminológiai Intézet által végzett felmérésben 400 rendőr véleményét kérte ki a kábítószer használatával kapcsolatban. Olyanokét, akik a napi szinten találkoznak kábítószeresekkel.

Kétharmaduk mondta azt, hogy büntetőjogi eszközökkel nem szorítható vissza a kábítószerezés, 40 százalékuk pedig kijelentette: nem intézkedne, ha például egy füvező fiatalt lát - mondta az InfoRádióban az Országos Kriminológiai Intézet munkatársa.

Úgy gondolják, hogy hasznosabb lehet, ha például megdorgálják őket, hazaviszik, és elbeszélgetnek velük és a szüleikkel - közölte Ritter Ildikó.

Igaz, egy másik kérdésre a rendősök kétharmada úgy felelt, hogy büntetné a kábítószerezőket. A büntetés mértékében azonban eltértek a vélemények.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×