eur:
396.87
usd:
359.31
bux:
71741.47
2024. szeptember 11. szerda Teodóra

Ha kell, leüli a büntetést az MDF-es politikus

Feljelentette magát az osztrák hatóságoknál Olajos Péter, az MDF európai parlamenti képviselője, mert április 4-én, Kismartonban részt vett egy tiltakozó akcióban, amelyet az osztrák bőr- és cipőgyárak által a Rábán okozott környezetszennyezés miatt tartottak. Hozzátette: amennyiben elítélik, leüli a hatvan órás elzárást.

Olajos Péter az InfoRádiónak elmondta: Kismartonban április 4-én tizenhárom európai parlamenti képviselő által aláírt petíciót adtak át egy civil szervezettel együtt, így tiltakozva az osztrák bőr- és cipőgyárak által a Rábán okozott környezetszennyezés miatt.

Az MDF európai parlamenti képviselője kifejtette, hogy az osztrák tartományi rendőr-főkapitányság engedély nélküli demonstrációnak minősítette a tízfős tiltakozó akciót, és egyik társa ellen szabálysértési eljárást indítottak. A civil szervezet vezetőjét választható módon száz eurós pénzbüntetésre vagy hatvan órás elzárásra ítélték - tette hozzá.

Olajos Péter közölte: a petíció átadásának kitalálójaként jelentette fel magát az osztrák hatóságoknál, és reméli, hogy az osztrák hatóságok vele szemben is hasonlóan járnak el.

A politikus hangsúlyozta, hogy a nemzetközi figyelmet kívánja erre a kérdésre irányítani, ugyanis véleménye szerint a demokratikus normákat és az európai alapelveket megsértve járnak el az osztrák hatóságok.

Az MDF-es politikus kiemelte: leüli a büntetést, amennyiben az osztrák hatóságok elítélik.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.11. szerda, 18:00
Bartal Tamás
a Magyar Közút Nonprofit Zrt igazgatósági elnöke, az Építési és Közlekedési Minisztérium helyettes államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 11. 08:32
×
×
×
×