eur:
397.01
usd:
360.08
bux:
71742.77
2024. szeptember 10. kedd Hunor, Nikolett

Interneten árulják a roncsautót a biztosítók

Az egyik hazai biztosító ügyfelei totálkáros autóit internetes aukción értékesíti, úgy, hogy a lehetséges vevőket, autókerekedőket, bontókat értesíti is a beérkező roncsokról. A vevő nemcsak fizet, de szállít is, azaz, az ő teendője a megvásárolt roncsautó elszállítása - ami a biztos és gyors eladás mellett újabb könnyebbség a károsult ügyfélnek.

Ha egy autó totálkáros lett egy baleset során, akkor a biztosító a tulajdonosnak kifizetendő összeget úgy állapítja meg, hogy a forgalmi értékből levonja a roncsértéket - mondta az InfoRádióban a Magyar Biztosítók Szövetségének egyik ügyvezetője.

Azonban gyakran előfordul, hogy a roncs nem adható el olyan áron, mint ahogy azt a biztosító megállapította. Ilyenkor a károsultnak újra kell értékeltetnie azt a biztosítóval, ez pedig hosszadalmas procedúrát jelent - mondta Forgács Zoltán.

Egy társaság ezért úgy próbál segíteni az ügyfeleinek, hogy maga értékesíti a roncsokat. Így mindkét fél mentesült a pluszterhek alól. Ráadásul, ha a biztosító a lehető legnagyobb roncsértéken adja el az autót, akkor az hosszabb távon a díjszabásokra is hatással lehet.

A konstrukciót egyébként nem Magyarországon találták fel. A nyugati országokban már régóta alkalmazzák, hogy mérsékeljék az ügyfelek gondjait.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Rajnai Gergely: új politikai kommunikációról árulkodik a kötcsei beszéd

A Méltányosság Politikaelemző Központ vezető elemzője szerint Orbán Viktor kötcsei beszéde arról tanúskodik, hogy a kormányoldal új tónusra áll át a június 9-ei választások eredményére reagálva. Rajnai Gergely úgy látja, hogy a kormányfő megpróbál bűnbakot képezni Matolcsy György jegybankelnökből.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.11. szerda, 18:00
Bartal Tamás
a Magyar Közút Nonprofit Zrt igazgatósági elnöke, az Építési és Közlekedési Minisztérium helyettes államtitkára
Irigylésre méltó, 5500 milliárd forintos problémától szenved egy ország költségvetése

Irigylésre méltó, 5500 milliárd forintos problémától szenved egy ország költségvetése

Az ír kormány előtt most egy különleges feladat áll: hogyan használja fel az Apple által befizetett 13,8 milliárd eurós (5480 milliárd forintos) adótartozást, amelyet az Európai Unió legfelsőbb bírósága rendelt el. A pénz azóta egy letéti számlán várakozik, mivel az EU Bírósága júliusban megerősítette, hogy Írország megsértette az állami támogatásokra vonatkozó törvényeket, amikor kedvező adózási feltételeket biztosított az Apple számára.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×