eur:
396.82
usd:
359.68
bux:
72075.48
2024. szeptember 10. kedd Hunor, Nikolett

Elkészült a végleges húsvéti mérleg

Mintegy 140 millió forintos bírságot szabott ki az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat a húsvéti élelmiszerbiztonsági akcióban.

Az Országos Tisztifőorvosi Hivatal kommunikációs főosztályának közleménye szerint március 19. és április 12. között 5.475 ellenőrzést végeztek az ÁNTSZ munkatársai, és több mint 1.700 esetben bírságoltak.

Ezek jelentős része minőségvédelmi bírság volt, amelyet lejárt minőség-megőrzési, illetve fogyaszthatósági idejű termékek forgalmazása miatt szabtak ki. Az ellenőrzött üzletek közül egyet záratott be a hatóság.

A Magyar Élelmiszerbiztonsági Hivatal koordinálásával zajló akcióban elsősorban az élelmiszerforgalmazás higiénés feltételeit, a hidegkonyhai termékeket és a kereskedelemben kapható előfűszerezett húskészítményeket, valamint a fűszerpaprikát vizsgálták.

Címlapról ajánljuk
Nagy Márton: nem fordulatra van szükség, hanem finomhangolásra
Aréna

Nagy Márton: nem fordulatra van szükség, hanem finomhangolásra

A gazdaságpolitika előtt álló feladatokról, a békeköltségvetés lényegéről, a várható gazdasági növekedésről és a minimálbérről is beszélt Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter az InfoRádió Aréna című műsorában, de kitért a jegybankelnök kritikáira és a leendő gazdasági csúcsminiszter szerepére is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.10. kedd, 18:00
Sayfo Omar
a Migrációkutató Intézet kutatásvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×