eur:
387.14
usd:
356.17
bux:
68088.24
2024. május 20. hétfő Bernát, Felícia

Új témát adhat Fodor Gábor az SZDSZ-nek

Fodor Gábor környezetvédelmi minisztersége esélyt ad arra, hogy az SZDSZ új vezető témát találjon az adócsökkentés helyett - mondta az InfoRádió által megkérdezett politológus.

Fodor Gábor környezetvédelmi miniszteri jelölésével nem csak maga a politikus, de az SZDSZ is profitál - mondta az InfoRádió által megkérdezett politológus.

Szomszéd Orsolya szerint Fodor Gábor minisztersége Kóka János pártelnök érdekeivel is találkozhat, hiszen a miniszterjelölt Kóka korábbi riválisa, így mostantól kevésbé fogalmazhat meg markáns ellenvéleményt a kormány döntéseivel szemben.

Korábban Fodor Gábor éles kritikával illette a kormány egyes intézkedéseit, most a kabinet tagjaként más szerepbe kell helyezkednie - tette hozzá a Vision Consulting munkatársa.

Szomszéd Orsolya szerint az SZDSZ számára világos, hogy milyen előnyöket jelent, ha egy tekintélyes liberális politikus kerül a kormányba, hiszen az növelheti a párt kabineten belüli súlyát is.

Az SZDSZ jelenleg keresi az új vezető témáját. A szavazók korábban az adócsökkentés kérdését azonosították a liberálisok markáns, önálló témájaként, ezzel azonban most nem jelenhet meg a párt - véli a politológus.

Fodor Gábor környezetvédelmi minisztersége ilyen szempontból lehetőség, hiszen a politikus feladatának tekinti a jövő nemzedékének képviseletét. Szomszéd Orsolya szerint ez vezető liberális témává válhat.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Drámai fotók a letarolt kishajóról, újabb részletek az eltűnt magyar fiatalokról

Drámai fotók a letarolt kishajóról, újabb részletek az eltűnt magyar fiatalokról

Hét magyar és egy olasz volt azon a kishajón, amelyet letarolt a szállodahajó Verőcénél. Eddig egy ember menekült meg, az olasz férfi. A kishajót is megtalálták már és kiemelték. Öt embert még keresnek. Ketten biztosan meghaltak.

Vége az extrém drágulásnak, erős nyári balatoni szezon jöhet

A munkaerőhiány enyhülésének és a vendéglátóipar magára találásának köszönhetően idén csak kisebb mértékű, 8-10 százalékos áremelkedés várható a Balatonnál. Járdi Roland, a vg.hu újságírója az InfoRádióban elmondta: kedvező hatással van az árszínvonalra az is, hogy négy évszakossá váltak a helyi szálláshelyek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×