eur:
396.82
usd:
359.65
bux:
72075.48
2024. szeptember 10. kedd Hunor, Nikolett

Lányi: bűn a szigligeti nyárfasor ritkítása

A természet és a közvagyon elleni bűnnek nevezte a szigligeti nyárfasor ritkítását Lányi András, az Élőlánc Magyarországért mozgalom elnökségi tagja.

A jogászok majd megállapítják, hogy hűtlen kezelésről vagy a közvagyon szándékos rongálásáról van szó - mondta.

Lányi András emlékeztetett: a vágási engedély csak a vegetációs időszakon kívüli időszakra szól, Szigligeten viszont a fáknak zöld a lombozata, így szerinte a vállalkozók jogellenes tevékenységet folytatnak.

A civil szervezet képviselője közölte: szeretnék elérni, hogy a rendőrség bűnjelként foglalja le a kivágott fákat, mert így tudják csak bizonyítani, hogy egészséges fákat vágtak ki.

Lányi András hozzátette: a még meglévő fák megmentése érdekében törvényességi felügyeleti vizsgálatot kértek a Veszprém Megyei Ügyészségtől.

Pozsgai Attila, a fák kivágását végző fővállalkozó megismételte: a szakértői vélemények szerint a vágásra kijelölt fák korhadtak, és a közútkezelő vezetői határozottan felszólították a munkálatok folytatására.

Címlapról ajánljuk
Nagy Márton: nem fordulatra van szükség, hanem finomhangolásra
Aréna

Nagy Márton: nem fordulatra van szükség, hanem finomhangolásra

A gazdaságpolitika előtt álló feladatokról, a békeköltségvetés lényegéről, a várható gazdasági növekedésről és a minimálbérről is beszélt Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter az InfoRádió Aréna című műsorában, de kitért a jegybankelnök kritikáira és a leendő gazdasági csúcsminiszter szerepére is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.10. kedd, 18:00
Sayfo Omar
a Migrációkutató Intézet kutatásvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×