eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Fodor Gábor: "Méltán lehetek büszke"

A környezetvédelmi politika nem sikeres, a minisztérium észrevehetetlen - mondta az InfoRádiónak adott interjúban Fodor Gábor, miután az SZDSZ ügyvivői testülete környezetvédelmi miniszter-jelöltnek választotta.

Miért vállalta el a feladatot?

Azért vállaltam el, mert fontosnak tartom, hogy Magyarországon erősítsük a környezettudatos gondolkodást. Azok az emberek, akik ott voltak mögöttem a pártelnöki választási kampányban, a hiteles politizálás, a politika becsületének a visszaszerzése mellett tették le a voksot. Én nagyon büszke vagyok erre az elnökválasztási eredményre. Õk joggal válják, hogy ezt mutassuk meg a politikai közéletben is. Ezt akarom megmutatni az ő segítségükkel.

Hogyan fog reagálni azokra a borítékolhatóan majdan érkező vádakra, amely szerint miniszterjelöltsége egyfajta vigaszdíj, illetve nem környezetvédelmi szakember, szemben az elődjével, Persányi Miklóssal.

Én azt gondolom, hogy politikus vagyok, és a minisztériumokat politikusok vezetik. Nincs ebben semmi szégyenkezni valóm, én a magam politikai pályáját olyannak tartom, amelyre, azt gondolom, hogy méltán lehetek büszke. Másfelől pedig az ember természetesen tudja, hogy vannak kritikusai. Én minden kritikának igyekszem megfelelni. Nekem az a dolgom, hogy a környezetvédelem ügyét politikailag erősítsem. Én nem tartom az elmúlt időszakot ebből a szempontból sikeresnek. Nem tudott a környezetvédelem politikailag sikeres lenni. Azt szeretném, ha a politikai súlya megnövekedne.

Miért nem tudott sikeres lenni?

Azért nem, mert észrevehetetlen tárca maradt az elmúlt időszakban. Azt gondolom, hogy sokkal jobban kell a magyar társadalmi köztudatban megjeleníteni azt, hogy itt fontos ügyek vannak, amelyek lényegesek mindannyiunk számára.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.

Már itthon is megvásárolható egy új eszköz, ami nagyon hasznos a cukorbetegeknek

A szenzor a könnyen megoldható beültetést követően folyamatosan adatokat szolgáltat arról, hogy pontosan mennyi glükóz van a szervezetben. Kis János Tibor diabetológus szakorvos az InfoRádióban elmondta: az ujjbegyes méréssel szemben az okostelefonnal összekapcsolható szenzor 1–5 percenként mér, és naponta 288–1440 eredményt mutat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×