eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Draskovics: A választás lehetőségét, nem kényszerét kell megalkotni

Az Államreform Bizottság vezetője úgy gondolja, hogy a kormánypártok meg tudnak egyezni az egészségügyi reform és a több-biztosítós modell részleteiről. Draskovics Tibor az InfoRádiónak elmondta: az alapelvekben nemcsak a koalíción belül, hanem még az ellenzékkel is egyetértés van.

Nem több-biztosítóban kellene gondolkodnia, mert ez olyan leegyszerűsítés, ami félreviszi a vitát - mondta Draskovics Tibor a Világgazdaság által szervezett konferencia szünetében.

Az Államreform Bizottság vezetője kifejtette: közfinanszírozásban és nemzeti kockázatközösségben gondolkodnak, és azt a módot keresik, hogy miként lehetne okosabb elkölteni több mint ezermilliárd forintot az egészségügyben.

Érvek szólnak amellett, hogy ne egy állami hivatal vásárolja meg a gyógyító szolgáltatásokat a betegeknek, hanem egymással versengő finanszírozó intézmények, amelyek nem az üzleti biztosítás logikája alapján működnek - emelte ki Draskovics Tibor.

Az Egészségbiztosítási Alapot függetleníteni kell a költségvetéstől, annak önálló intézménynek kell lennie - hangsúlyozta Draskovics Tibor.

Az Államreform Bizottság vezetője szerint a versengő intézmények nyomást tudnának gyakorolni a szolgáltatókra, hogy ugyanakkora ráfordításból több vagy jobb szolgáltatást nyújtsanak. A választás lehetőségét, de nem kényszerét kell létrehozni - tette hozzá.

Az alapelvekben egyetértés van a koalíciós pártok és még az ellenzék egyes képviselői között is - mondta Draskovics Tibor.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Christian Lindner pénzügyminiszter a közelmúltban kifogásolta a németek munkához való viszonyát, szerinte mentalitásváltásra van szükség. Egy tanulmány szerint ugyanakkor soha ennyit nem dolgoztak a németek, mint a múlt évben. Sőt a politika közreműködésével lehetne még ennél többet is. Most akkor mi az igazság?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×