eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Pilótajáték az autóreklám?

Pilótajáték a regisztrációs díjas autóreklám - nyilatkozta az InfoRádiónak a Magyar Gépjármű Importőrök Egyesületének elnöke. Az egyik ilyen cég vezetője szerint viszont ez a kijelentés nem igaz.

A Magyar Gépjármű Importőrök Egyesületének nincs hivatalos álláspontja a regisztrációs díjas autóreklámról - hangsúlyozta az InfoRádiónak Győző Gábor, a szervezet elnöke.

Személyes véleménye szerint azonban a tevékenység vagy a pénzmosás elleni törvény előírásaiba ütközhet, vagy pilótajáték, amelyben addig tart az üzlet, amíg vannak új belépők, utána azonban kezdődnek a bajok.

Bár új autót is lehet vásárolni azzal a feltétellel, hogy a tulajdonos vállalja a reklámozást, egyetlen magyar importőr sincs kapcsolatban autóreklám-cégekkel - közölte Győző Gábor, hozzátéve: a mintegy hétszáz márkakereskedőből is csupán tízre mondható ez el.

Ennek ellenére jó ötletnek tartaná, ha a Gépjármű-márkakereskedők Országos Szervezete határozottabban felhívná a figyelmet a tevékenység esetleges veszélyeire.

"Nem pilótajáték"


Az egyik ilyen cég vezetője szerint viszont szó sincs pilótajátékról. Vadla Viktor, a Hírautó Kft. ügyvezető igazgatója az InfoRádiónak elmondta, hogy eddig a cég hibájából egyetlen ügyfelet sem bocsátottak el. Vagyis nem igaz, hogy ahány új ügyfél van, annyi régitől megválnak.

A regisztrációs díjra azért van szükség, mert az fedezi az autó matricázását 2-4 évre. A befizetett 170.000 forintot az ügyfél ráadásul befektetésnek is tekintheti, hiszen egyrészt apránként visszakapja, másrészt folyamatosan keres vele - tette hozzá.

Vadla Viktor elhárította azokat a vádakat is, amelyek szerint a regisztrációs díjakból fizetnék a ügyfeleket.

A cég tavalyi árbevétele 150-200 millió forint volt, és ennek 10-15, de maximum 20 százalékát tették ki a saját autósok - hangsúlyozta Vadla Viktor.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Már itthon is megvásárolható egy új eszköz, ami nagyon hasznos a cukorbetegeknek

Már itthon is megvásárolható egy új eszköz, ami nagyon hasznos a cukorbetegeknek

A szenzor a könnyen megoldható beültetést követően folyamatosan adatokat szolgáltat arról, hogy pontosan mennyi glükóz van a szervezetben. Kis János Tibor diabetológus szakorvos az InfoRádióban elmondta: az ujjbegyes méréssel szemben az okostelefonnal összekapcsolható szenzor 1–5 percenként mér, és naponta 288–1440 eredményt mutat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×