eur:
385.41
usd:
355.04
bux:
67866.13
2024. május 21. kedd Konstantin

Véget érhet a gyorshajtók aranykora

Meghatározott időre menetlevél használatára kötelezné a rendőrség azokat a gépjármű-tulajdonosokat, akiknek autóját lefotózták gyorshajtás miatt, de a hatóság nem tudja megállapítani, ki vezette a járművet - mondta Szabadfi Árpád, az országos rendőrfőkapitány helyettese. A lefotózott autók tulajdonosainak több mint fele azt állítja, hogy egy közeli hozzátartozója vezette a járművet, így az eljárást megszüntetik.

Magyarországon 300 ezer olyan gyorshajtó van évente, akivel szemben nem tudja lefolytatni a szabálysértési eljárást a rendőrség - közölte az országos rendőrfőkapitány helyettese.

Szabadfi Árpád kifejtette: a gyorshajtók 50-60 százalékánál nem tudják megállapítani, hogy ki vezette az autót. Hozzátette: az uniós országokból is egyre több szabálysértő magyar állampolgár adatait kérik.

A rendőrség terve szerint menetlevél vezetésére lehetne kötelezni a gyorshajtás miatt lefotózott gépkocsi tulajdonosát, ha nem akar nyilatkozni arról, hogy ki vezette a járművet, így azt sem lehet megállapítani, hogy ki követte el a szabálysértést - emelte ki az országos rendőrfőkapitány helyettese.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.22. szerda, 18:00
Vona Gábor
a Második Reformkor Párt elnöke és EP-lista vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×