eur:
386.65
usd:
355.7
bux:
68310.27
2024. május 17. péntek Paszkál

Aba Botond irányítja majd az országos közlekedést

A BKV volt vezérigazgatója lesz jövő héttől az újonnan létrejövő regionális közlekedési irodák hálózatának vezetője. Ez azt jelenti, hogy Aba Botond az országos közlekedést irányító szervezet vezetőjévé válik. A volt vezeto egyelőre nem nyilatkozik arról, hogy pontosan mi lesz a feladata.

Korábban számos találgatás látott napvilágot arról, hogy a Combino-botrányokat követően leváltott BKV vezérigazgató milyen feladatot lát majd el.

Az index hírportál talált rá a Közlekedéstudományi Intézet honlapján arra a pályázati kiírásra, amelynek nyertese Aba Botond lett.

A kiírás szerint jövő hét hétfőtől ő koordinálja majd a regionális közlekedési irodák létrehozását. Hivatalosan személyközlekedési igazgatóként szerepel.

Még nem tudja, mi lesz a feladata

Aba Botond az InfoRádió megkeresésére elmondta: csak hétfőn írja alá a szerződést, egyelőre ő sem tudja pontosan mi lesz a feladata.

Míg nem beszélték meg a feltételeket a gazdasági tárcához tartozó Közlekedéstudomány Intézettel, ezért nem kíván nyilatkozni új feladatáról.

Az Index arról is beszámol, hogy a regionális hatóságok feladata lesz a többszereplős, magáncégek bevonásával működő közlekedési rendszer működtetése.

Az utasforgalomról gyűjtenek majd adatokat

A cél, hogy a társaságok szabályozott feltételek mellett versenyezzenek, és emellett összehangolják a járatokat, munkájukat.

A hatóságok eleinte az utasforgalomról gyűjtenek majd adatokat, majd ezek ismeretében alakítják ki a jövő évi menetrendet.

Az Index értesülései szerint az irodák jelenleg mindössze néhány tucat embert foglalkoztatnak, a regionális hatóságoknál 5-5 fő dolgozik majd. Aba Botond a térségi irodák munkáját összefogó néhány fős központ vezetője lesz.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Eltelt öt év - ez lett az USA nagy Huawei-szankciójából

Öt évvel ezelőtt kapta a kínai Huawei fennállásának addigi legnagyobb pofonját az Amerikai Egyesült Államok akkori elnökétől, és felkerült a Washington szerint nemzetbiztonsági kockázatot jelentő cégek, személyek, államok listájára. Ezzel az USA lényegében elvágta a Huaweit az amerikai technológiától. De most jött a meglepetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
Mi pattanhat el a magyar gazdaságban? És hol lehet szerencsénk?

Mi pattanhat el a magyar gazdaságban? És hol lehet szerencsénk?

Már meghallgatható a Portfolio Checklist pénteki adása. A műsor első részében azt jártuk körbe, hogy milyen tényezők húzhatják a magyar gazdaságot a következő években, milyen kockázatokra érdemes odafigyelni, mi lesz a hozamokkal és a forint árfolyamával. Erről Tardos Gergelyt, az OTP Bank elemzési központjának igazgatóját kérdeztük. Ezt a felvételt a Portfolio Hitelezés 2024 konferencián vettük fel május 14-én. A műsor második részében Üzbegisztánról, az üzbég bankszektorról lesz szó, ugyanis az OTP-nek komoly érdekeltsége van az országban. Vendégünk lesz Nagy Viktor, a Portfolio vezető részvényelemzője, aki nemrég Üzbegisztánban találkozott bankvezérekkel, sőt az pénzügyminiszter-helyettessel is.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×